Įkraunama...
Įkraunama...

Bulvių patiekalai

Sveikos,

o maniškis labai mėgsta švilpikus. Tik retokai aš jam prsiruošiu tokį patiekalą daryti. Na ir su bulvių tešla man sunkokai gaunasi - vis permaišau, tai patampa skysta. Todel kad nesivarknti ir rankom neformuoti, nekočioti tešlos ir taip "pripumpuotos" kvietiniais miltais aš tiesiog skardelen dedu su šaukštu šią tešlą. Įmetu kelias nuotraukytes pagal tokį receptą:

Koki 1,5 - 2 kg bulvių;
2 šaukštai krakmolo;
2 šaukštai kvietinių miltų;
prieskonių.
1 kiaušinis

Padažui:
Šaukšto sviesto;
1 šaukštas miltų;
svogūnų pagal skonį;
Grietinės pora gerų šaukštų
džiovontų smulkintų grybų.

Eiga: Bulvės išverdamos, išdžiovinamos, sugrūdamos. Dedami krakmolas, miltai, kiaušinis bei prieskoniai. Sumaišoma, bet stengiamasi nepermaišyti. Tešla gaunasi labai lipni, bet tai nemaišo padaryti su šaukštu "gerus" blynus, kuriuos dedame į riebalais išteptą skardą. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje apie 30 min.
Padažas: ištipdomas sviestas, suberiami smulkinti svogūnai, pakepinama, dedamas šaukštas miltų, įpilama šiek tiek vandens, jei turite sultinio būtų dar geriau. Tuomet sudedama grietinė ir džiovnti grybai su prieskoniais, kuriuos mėgstate.
Visa kita kaip patiekti ir kaip viskas atrodo - nuotraukose.

Skanaus.

user posted image
user posted image

Čia šiuos blynukus tiesiog supjausčiau įstrižai smile.gif
user posted image
Atsakyti
Mes kartais kepam kaip garnyrą tokį prie mėsiško patiekalo, bet šiaip ir su kefyru galima valgyt.
Bulves (tiek kiek žadat suvalgyti) parinkti kuo lygesnes ir labai švariai su šepetėliu nušveisti, perpjauti per ilgį perpus, atpjautas puseles aptepti su Vegeta, krapais, sudėti (aš dedu po 3) puseles ant folijos ir suvynioti. Kepti orkaitėj. Patiekiu su folija kurioj kepė, tik ją atidarau iškart. O valgyti reikia jas su lupena, laabai skanu 4u.gif Kitą kartą kai kepsiu, nufotkinsiu ir įkelsiu 4u.gif Šitokias bulves ir lauže keptas - dar skaniau wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Betse @ 2007 11 18, 12:37)
thumbup.gif
Uošvienė dar paruošia tokių spirgiukų iš šoninės (su daug kūdos mėsytės) ir svogūniukų, tai mes tą "pusgaminį" dedam į bulvių košę.
Bet tada bulvių košė jau nelabai tinka garnyrui  tongue.gif valgom ją vieną su kefyru  bigsmile.gif


Aha, drinks_cheers.gif ir man toks patiekalas niam niam drinks_cheers.gif

QUOTE(vaidem @ 2007 11 26, 19:46)
o as tame receptuke prancuzisku bulvyciu darau truputi kitaip. radau vienoj pranc knygelej. as dedu n grietinele bet piena isplakta su grietine ir nededu cesnako, bet muskato riesuto tarkuoto. tas skonis irgi veza. o daugiau viskas taip pat, kaip ir tame receptuke. tikrai ne prastesnis variantas  thumbup.gif


Su muskato riesutu irgi labai skanu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Koarlete @ 2007 12 30, 14:37)
Sveikos,

o maniškis labai mėgsta švilpikus. Tik retokai aš jam prsiruošiu tokį patiekalą daryti. Na ir su bulvių tešla man sunkokai gaunasi - vis permaišau, tai patampa skysta. Todel kad nesivarknti ir rankom neformuoti, nekočioti tešlos ir taip "pripumpuotos" kvietiniais miltais aš tiesiog skardelen dedu su šaukštu šią tešlą. Įmetu kelias nuotraukytes pagal tokį receptą:

Koki 1,5 - 2 kg bulvių;
2 šaukštai krakmolo;
2 šaukštai kvietinių miltų;
prieskonių.
1 kiaušinis

Padažui:
Šaukšto sviesto;
1 šaukštas miltų;
svogūnų pagal skonį;
Grietinės pora gerų šaukštų
džiovontų smulkintų grybų.

Eiga: Bulvės išverdamos, išdžiovinamos, sugrūdamos. Dedami krakmolas, miltai, kiaušinis bei prieskoniai. Sumaišoma, bet stengiamasi nepermaišyti. Tešla gaunasi labai lipni, bet tai nemaišo padaryti su šaukštu "gerus" blynus, kuriuos dedame į riebalais išteptą skardą. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje apie 30 min.
Padažas: ištipdomas sviestas, suberiami smulkinti svogūnai, pakepinama, dedamas šaukštas miltų, įpilama šiek tiek vandens, jei turite sultinio būtų dar geriau. Tuomet sudedama grietinė ir džiovnti grybai su prieskoniais, kuriuos mėgstate.
Visa kita kaip patiekti ir kaip viskas atrodo - nuotraukose.

Skanaus.

user posted image
user posted image

Čia šiuos blynukus tiesiog supjausčiau įstrižai smile.gif
user posted image

Na ir skaniai atrodo biggrin.gif valgyt užsimaniau doh.gif
Atsakyti
QUOTE
KEPTOS BULVĖS SU SŪRIU IR ČESNAKU


10 bulvių
100g majonezo
100g kieto sūrio
0,5 galvutės česnako

  Bulves gerai nuplauti ir perpjauti pusiau. Bulves sudėti į kepimo skardą nupjauta dalimi į viršų ir kepti orkaitėje kol iškeps. Tuo metu sutarkuoti sūrį, susmulkinti česnaką ir juos sumaišyti su majonezu. Kai bulvės jau iškeps išimti iš orkaitės ir ant puselių sudėti sūrio masę. Bulves vėl gražinti į orkaitę ir kepti kol susidarys graži gelsva plutelė.



pasidariau,bet man trūksta druskos tai valgiau su gietinės ir druskos padažu.kitiem gali būt per riebu,bet dar čia labai tinka rauginti agurkai

ooch pavojinga figurai šitam portale verysad.gif
Papildyta:
QUOTE
tada jos taip skaniai apskrunda, tiesa dangtį keptuvės tik iš pradžių uždedu, kai jau link pabaigos kepimas, palieku be dangčio, nes garai minkština ir gali nebelikti traškumo 


o aš atvirkščiai darau,virėjas išmokino_pirma apskrudinu, o tada prieš galą išjungiu plyta ir uždengiu-ir apkepusios ir minkštos thumbup.gif
Atsakyti
Gal kas žinot kaip pasigamint bulvių kroketus? Nevalgau bulvių visiškai, bet paragavau kartą ir labai patiko. Kavinėse kaip garnyrą prie kai kurių patiekalų pasirinkt duoda.
Kiek suprantu, tai verda aliejuje. O kaip padaro? Tarkuotos bulvės? Su kuo? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cinside @ 2008 01 25, 12:36)
Gal kas žinot kaip pasigamint bulvių kroketus? Nevalgau bulvių visiškai, bet paragavau kartą ir labai patiko. Kavinėse kaip garnyrą prie kai kurių patiekalų pasirinkt duoda.
Kiek suprantu, tai verda aliejuje. O kaip padaro? Tarkuotos bulvės? Su kuo?  smile.gif

Paskaityk čia

Gamybos principas tas,kad virtos bulvės sumalamos,dedami prieskoniai,kiušiniai,greit suminkoma,nes kuo ilgiau minkai,tuo labiau skystėja,formuojam(galima suvolioti ilgą vamzdelį ir jį supjaustyt vienodo dydžio gabalėliais),voliojam džiūvėsėliuose ir verdame aliejuje....
Atsakyti
QUOTE(Cinside @ 2008 01 25, 13:36)
Gal kas žinot kaip pasigamint bulvių kroketus? Nevalgau bulvių visiškai, bet paragavau kartą ir labai patiko. Kavinėse kaip garnyrą prie kai kurių patiekalų pasirinkt duoda.
Kiek suprantu, tai verda aliejuje. O kaip padaro? Tarkuotos bulvės? Su kuo?  smile.gif

as darau taip: sumalu bulves, idedu prieskoniu, keleta sauksyu miltu, tada formuoju rutuliukus, juos apvolioju kiasinyje, paskui dziuveseliuose ir kepu aliejuje
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2008 01 25, 13:37)
Paskaityk čia

Gamybos principas tas,kad virtos bulvės sumalamos,dedami prieskoniai,kiušiniai,greit suminkoma,nes kuo ilgiau minkai,tuo labiau skystėja,formuojam(galima suvolioti ilgą vamzdelį ir jį supjaustyt vienodo dydžio gabalėliais),voliojam džiūvėsėliuose ir verdame aliejuje....

QUOTE(Lalaila_Vln @ 2008 01 25, 13:58)
as darau taip: sumalu bulves, idedu prieskoniu, keleta sauksyu miltu, tada formuoju rutuliukus, juos apvolioju kiasinyje, paskui dziuveseliuose ir kepu aliejuje

Ačiū labai drinks_cheers.gif
Bandysiu gaminti, tik be džiūvėsėlių smile.gif Neišsileis gal smile.gif
Atsakyti
dariau švilpikus,jau kaip skanu biggrin.gif
Atsakyti
Koarlete, aciu uz svilpiku recepta darau kas antra diena.. ir niekaip visa seima atsivalgyt negali lotuliukas.gif blush2.gif
Atsakyti
Puikus garnyras prie bet ko-mažesnes bulves su lupena labai gerai nuplauti,perpjauti į 6-8 dalis išilgai,berti mėgiamų prieskonių(tai gali būt vegta,bulvių prieskoniai ar paprasčiausia druska),truputį kmynų sėklų ir kepti keptuvėje... Aišku skaniau kai apskrunda ax.gif Tokios bulvės Rimi kulinarijos skyriuje kainuoja beveik 9lt už kilogramą doh.gif o šildytos jos netenka skonio rolleyes.gif
Atsakyti