Įkraunama...
Įkraunama...

Bulvių patiekalai

Bulve norincioms nestoreti
didele bulve apterlioti alyvuogiu aliejumi,subadyti sakute 2-3 kartus ir apsukti suslapintu vienkartiniu ranksluosciu.Mikrobange-20-23 min.Baigus kepti isvynioti, dalyti pusiau.Prieskoniai pagal norus.As megstu krapus, silkute,sviesciuka.Kas kudinasi, galima valgyti ir viena
Atsakyti
QUOTE(vetuke @ 2007 07 17, 13:26)
Aš ir kepiau stikliniam inde su dangčiu  mirksiukas.gif bulvės žalios, o morkos apkeptos su svogūnais  4u.gif

Sestadieni kepiau, labai skanus gavosi, tik vyras klause, kodel raganu kepsnys lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(tigrik @ 2007 07 31, 11:31)
Sestadieni kepiau, labai skanus gavosi, tik vyras klause, kodel raganu kepsnys lotuliukas.gif

Mums irgi toks klausimas iškilo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(arnauta @ 2004 04 19, 14:54)
O as siulau bulviu recepta, kuri parsiveziau is Prancuzijos.Tokias valgiau per drauges vestuves.

Viskas vyksta taip:
Bulves, nuluptas reikia supjaustyti kaip kepimui keptuveje.Tada suberti jas i didesni inda, i ji deti susmulkinta cesnaka(pagal skoni), pilti grietineles tiek, kad apsemtu ir tarkuoto fermentinio surio.Viska gerai rankomis ismaisyti ir valandziukei palikti, kad pasimarinuotu. Po to, viska pilti i gilesne skarda ir kepti ikaitintoj orkaitej, kol bulves suminkstes, o grietinele sutirstes.

pasaka, kaip skanu! mes jas valgom per sventes ir siaip, kai svecius reikia nustebinti.Vaisinau ir vieno restorano virtuves vedeja, liko suzaveta, o as sublizgejau savo sugebejimais pries visus tongue.gif

tik valgydamos kaloriju neskaiciuokit, o megaukites skoniu!

o kaip manot jei kepciau ne orkaiteje, o keptuveje iseitu taip pat skaniai? gaila neturiu orkaites, tai nezinau kaip ja pakeisti. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Qwertama @ 2007 07 31, 16:33)
o kaip manot jei kepciau ne orkaiteje, o keptuveje iseitu taip pat skaniai? gaila neturiu orkaites, tai nezinau kaip ja pakeisti.  g.gif

Gali manau kepti ant silpnos ugnies, tik ferm.suri reiketu pabaigoje deti, nes jei idesi pries marinuodama, tai nieko is jo neliks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tigrik @ 2007 07 31, 19:10)
Gali manau kepti ant silpnos ugnies, tik ferm.suri reiketu pabaigoje deti, nes jei idesi pries marinuodama, tai nieko is jo neliks smile.gif

kaip tik dabar kepu biggrin.gif jo ir as sugalvojau kad suri gale kepimo desiu. kazkaip paragavau tai rugstoka man ten sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Qwertama @ 2007 07 31, 19:24)
kaip tik dabar kepu  biggrin.gif jo ir as sugalvojau kad suri gale kepimo desiu. kazkaip paragavau tai rugstoka man ten sad.gif

Tai kaip gavosi tas patiekaliukas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tigrik @ 2007 08 05, 16:13)
Tai kaip gavosi tas patiekaliukas 4u.gif

siaip tai neblogai, bet man rugstoka nuo grietines. as nedejau cesnao, nezinau gal tai sugadino skoni g.gif
Atsakyti
Sekmadienį kepiau šviežių bulvių kugelį su rūkytomis kiaulių ausimis (supjaustau nedidelėmis juostelėmis) thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif . Visiem labai patiko. Vietoj rūkytų galima dėti virtas ausis. Dar kepu kugelį su faršo gabaliukais: faršas kaip kotletams, tik be kiaušinio. Skonis kaip celepinų thumbup.gif

Įdedu apkepo receptėlį. Tikiuosi tokio nebuvo dar. Jei pasikartojau, atleiskit 4u.gif
ŠEPARDO PYRAGAS
Biulvių košės pagal mėgstama receptą (aš dedu sugrūstas bulves be jokio pieno ar sviesto).
Įdaras:
500 gr faršo
1 valgomas šaukštas aliejaus
1 didelis svogūnas, supjaustytas kubeliais
2-3 skiltelės česnako, susmulkinto
1 didelė morka, supjaustyta kubeliais
200 ml šaldytų žirnelių
2 valgomi šaukštai miltų
1 valgomas šaukštas pomidorų padažo
200 ml jautienos ar vištienos sultinio
druskos
pipirų
kapotų petražolių
200 gr fermentinio sūrio

Įkaitintame aliejuje apkeptį faršą, svogūnus, česnakus ir morkas, kol suminkštės. Berti miltus, druską, pipirus, išmaišyti ir pakepinti 2-3 min. Pilti sultinį, dėti pomidorų padažą ir virti, kol padažas sutištės (jei mėgstate skystesnį padažą, įpilkite šiek tiek vandens). Suberti žirnelius, petražoles ir dar kelias minutes pakaitinti.
Pilti paruoštą masę į kepimo indą. Ant viršaus dėti bulvių košę, užberti tarkuoto sūrio.
Kepti įkaitintoje iki 200C orkaitėje 25-30 min., kol sūris apskrus.

P.S. Žirnelių atšildyti nereikia.

SKANAUS!

P.S. Galima dėti bet kokį įdarą iš kokių tik turite produktų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vetuke @ 2007 07 06, 12:42)
Gal kas patars kaip paruošti virtas apkeptas bulves kaip baruose būna su traške plutele. Man labai skanu, bet nežinau kaip tokias padaryti  blush2.gif

Jeigu norite traskiu bulvyciu , tai jas isivirkite su lupyna ir po to nulupusios kepkite keptuveja ant aliejaus ir gausiite traskia plutyte o valgykite tokis bulvytes su žemaitišku kastiniu bus liuks thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Qwertama @ 2007 08 06, 09:58)
siaip tai neblogai, bet man rugstoka nuo grietines. as nedejau cesnao, nezinau gal tai sugadino skoni  g.gif

Reikejo gal imti 30% riebumo grietine ir jos nepadauginti g.gif
Atsakyti
QUOTE(tigrik @ 2007 08 10, 12:57)
Reikejo gal imti 30% riebumo grietine ir jos nepadauginti g.gif

as emiau kaip tik ne tokia riebia, lyg tai 12 ar 15 % ir supyliau visa maza induka. neapseme bulviu is pradziu paskui pastovejo ir apseme. gal del to rugstumas gavosi?
Atsakyti