Įkraunama...
Įkraunama...

Bulvių patiekalai

QUOTE(Lalaa @ 2007 04 15, 19:46)
siandien pirma karta dariau toki greita, paprasta ir skanu patiekala is bulviu smile.gif

user posted image

imam keleta bulviu, morka, svoguna sutarkojam su iprasta tarkes (kaip suri), tada imusam kiausini, saukstas grietines ir krakmolo, siek tiek prieskoniu, viska gerai sumaisome  ax.gif

tada kepimo formos dugna isklojau folija ir pora laseliu aliejaus, visa ta mase i ikaitinta orkaite ~40 min  smile.gif

g.gif einu bandyt... o skonis koks? skanu? ir ar galima be svoguno?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mama_Tania: 15 balandžio 2007 - 20:18
QUOTE(Mama_Tania @ 2007 04 15, 22:17)
g.gif einu bandyt... o skonis koks? skanu? ir ar galima be svoguno?


galima smile.gif skonis panasus i kugeli g.gif

QUOTE(baste @ 2007 04 16, 18:00)
reikės ir man pabandyti, nes skaniai atrodo thumbup.gif


aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lalaa @ 2007 04 15, 20:46)
siandien pirma karta dariau toki greita, paprasta ir skanu patiekala is bulviu smile.gif

user posted image

imam keleta bulviu, morka, svoguna sutarkojam su iprasta tarkes (kaip suri), tada imusam kiausini, saukstas grietines ir krakmolo, siek tiek prieskoniu, viska gerai sumaisome  ax.gif

tada kepimo formos dugna isklojau folija ir pora laseliu aliejaus, visa ta mase i ikaitinta orkaite ~40 min  smile.gif


o as panasu siandien dariau ir jau puse baigiu suvalgyt viena blush2.gif

tik pas mane siek tiek skiriasi:
imam bulves, sutarkuojam per burokine tarka, idedam prieskoniu i tarke galima imusti kiausiniu (siandien kiausiniu neturejau - tai ikroviau keleta dideliu saukstu grietines ir viskas).
Darzoviu idaras - imam morka ir cukinija - sutarkuojam ta pacia burokine tarka.
Gamyba: i ikaitinta keptuve ant aliejaus pakepiname svogunus, tada sudedame tarkuotas morkas ir cukinijas ir kepame toliau - mase tampa vandeninga ir realiai troskinasi savose sultyse (reiketu uzdengti dangciu). I pabaiga sia mase paskaninu prieskoniais (paciai patinka vegeta).
I kepimo forma ipilu siek tiek aliejaus - ir puse kepimo formos aukscio iskloju bulviu tarkes mase. Ant jos dedu paruostas darzoves ir ant virsaus - likusia bulviu tarke. Ikepu i 200 laipsniu orkaite - ir laukiu kol iskeps.
Nu nerealiai siandien skaniai isejo 4u.gif jei kam nors truksta mesisku reikalu - isidekit spirguciu arba pasiruoskit spirguciu padaza mirksiukas.gif
skanaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(arnauta @ 2004 04 19, 13:54)
O as siulau bulviu recepta, kuri parsiveziau is Prancuzijos.Tokias valgiau per drauges vestuves.

Viskas vyksta taip:
Bulves, nuluptas reikia supjaustyti kaip kepimui keptuveje.Tada suberti jas i didesni inda, i ji deti susmulkinta cesnaka(pagal skoni), pilti grietineles tiek, kad apsemtu ir tarkuoto fermentinio surio.Viska gerai rankomis ismaisyti ir valandziukei palikti, kad pasimarinuotu. Po to, viska pilti i gilesne skarda ir kepti ikaitintoj orkaitej, kol bulves suminkstes, o grietinele sutirstes.

pasaka, kaip skanu! mes jas valgom per sventes ir siaip, kai svecius reikia nustebinti.Vaisinau ir vieno restorano virtuves vedeja, liko suzaveta, o as sublizgejau savo sugebejimais pries visus tongue.gif

tik valgydamos kaloriju neskaiciuokit, o megaukites skoniu!

Gaminsiu siandien sias bulves: jau viska supjausciau ir sumaisiau.Kazin kaip gausis.Beje,dar idejau grezineliais pjaustyta svoguna,o suri pakeiciau melynu,ir priberiau krapu.Zodziu pakeiciau recepta,bet kvepia kol kas labai labai skaniai ax.gif
Papildyta:
QUOTE(dute_a @ 2007 01 15, 22:49)
na jis labai paprastas, padarai tesla tokia kaip bulviniam blynam suverti viska i keptuve ir kepi maisydama, gaunasi tokia kose bel laaabai skanu thumbup.gif

Ar galima butu konkreciau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rutelelt @ 2007 05 29, 16:50)
Gaminsiu siandien sias bulves: jau viska supjausciau ir sumaisiau.Kazin kaip gausis.Beje,dar idejau grezineliais pjaustyta svoguna,o suri pakeiciau melynu,ir priberiau krapu.Zodziu pakeiciau recepta,bet kvepia kol kas labai labai skaniai ax.gif
Papildyta:

Ar galima butu konkreciau 4u.gif

rutelelt,kai gavosi?As ir noreciau isbandyti si receptuka,bet kai kazkas isbando,tai labiau pasitiki,kad gerai pasiseks pagaminti. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vida/d @ 2007 05 30, 13:13)
rutelelt,kai gavosi?As ir noreciau isbandyti si receptuka,bet kai kazkas isbando,tai labiau pasitiki,kad gerai pasiseks pagaminti. blush2.gif

Labai skaaaaniai gavosi,tik melyna suri,kita karta pakeisiu parastu,nes duoda specifini kvapa.Man,kadangi jis patinka,tai liuks,bet vyras siek tiek rauke nosi cool.gif
Atsakyti
QUOTE(rutelelt @ 2007 05 30, 15:06)
Labai skaaaaniai gavosi,tik melyna suri,kita karta pakeisiu parastu,nes duoda specifini kvapa.Man,kadangi jis patinka,tai liuks,bet vyras siek tiek rauke nosi cool.gif

reiks ir man butinai pabandyt, nes skambba tai wub.gif, o kadangi mes bulviaedziai, tai tiks abiems bigsmile.gif
kiek laiko mazdaug kepei?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dasha: 01 birželio 2007 - 07:51
QUOTE(Dasha @ 2007 06 01, 08:51)
reiks ir man butinai pabandyt, nes skambba tai wub.gif, o kadangi mes bulviaedziai, tai tiks abiems  bigsmile.gif
kiek laiko mazdaug kepei?



Na o man sis patiekaliukas buvo tikrai per daug riebus schmoll.gif , na gal del to, kad nepratus taip riebiai valgyt. Bet MB tai labai patiko, tik sake kad butu skaniau jei su bulvemis ir tokiu padaziuku dar kokius kotletukus uzkepciau ax.gif
Atsakyti
Sveikos Super mamytės!!!!!! 4u.gif
noriu ir aš pasidalinti savo recepčiuku ax.gif , mes bent jau labai mėgstame, ir aš kaip nemėgstu kuistis prie dujinės, tai mėgstu vis kokius troškinukus pasigaminti o čia resepčiukas thumbup.gif
Bulvių guliašas : (4 asmenims) tongue.gif
-200gr. svogunų
-česnako pora skiltelių
-300gr. sardelių (aš visad dedu Nemateko TAI TOP virtos dešrelės su kalakutiena)
-pusę paprikos saldžiosios (visada dedu raudoną,skaniausia man ji)
-800gr. nesuverdančių bulvių
-2šk. pomidorų padažo (naudoju Kėdainiu konservų fabriko Švelnų)
-Magi prieskonių
Paruošimas:
1. Nuluptus svogunus supjaustome smulkiai kubeliais ir dedame kepti.
2. Nusilupame česnaką ir į jau biski apkepusius svogūnus įspaudžiame juos (ar idedame smulkiai-smulkiai supjaustytus)
3. Supjaustome smulkiai puse paprikos (smulkiais kubeliukais) ir sardeles supjaustome griežinėliais ir kai jau beveik iškepę svogūnai viską sumetame į keptuvę, biški pakepinus įdedame pomidorų padažo ir dar pakepam kokį 5min. (aisku reikia iš akies ir aliejuko ir magi prieskonių, aš įdedu pakankamai daug magi prieskoniu, tai nebereikia jau ir druskytės(kas neturit gerai tinka ir kokio nors buljono kubeliai ar vegeta)).
4. Visą iškepusią masę supilame į puodą, nusiskutame bulves, supjaustome kūbeliais ir suversti į puodą, tada užpilame vandeniu (galima karštą vandenį) taip kad tik tik apsemtų, uždengiame dangčiu ir paliekame troškintis 25 min.

SKANAUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!

P.S. prieskonių aš dedu daug,užtai pas mane visa ta masė sardelių, svogunų,paprikos ir česnako būna pakankamai sūri, bet tada jau nebededu druskytės kai užpilu viską su vandeniu.
Tikiuos patiks ax.gif
Atsakyti
na siandien kepsiu bulves su grietineles padazu, labai idomu kaip ten gausis... kiek laiko mazdaug kepat? uzteks valandos? uzdengus ar ne ?
Atsakyti
QUOTE(Dasha @ 2007 06 05, 18:52)
na siandien kepsiu bulves su grietineles padazu


O mes buvom labai pamege panasu patiekala, tik as bulves supjaustau smulkiais griezineliais, tada istirpinu surio sriuba is ... akelio pusej stiklines vandens, pripilu i sriuba grietineles, ismaisau is uzpilu ant bulviu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif essen.gif essen.gif essen.gif essen.gif essen.gif
Atsakyti
Gal kas patars kaip paruošti virtas apkeptas bulves kaip baruose būna su traške plutele. Man labai skanu, bet nežinau kaip tokias padaryti blush2.gif
Atsakyti