Sveikos Super mamytės!!!!!!
noriu ir aš pasidalinti savo recepčiuku
, mes bent jau labai mėgstame, ir aš kaip nemėgstu kuistis prie dujinės, tai mėgstu vis kokius troškinukus pasigaminti o čia resepčiukas
Bulvių guliašas : (4 asmenims)
-200gr. svogunų
-česnako pora skiltelių
-300gr. sardelių (aš visad dedu Nemateko TAI TOP virtos dešrelės su kalakutiena)
-pusę paprikos saldžiosios (visada dedu raudoną,skaniausia man ji)
-800gr. nesuverdančių bulvių
-2šk. pomidorų padažo (naudoju Kėdainiu konservų fabriko Švelnų)
-Magi prieskonių
Paruošimas:1. Nuluptus svogunus supjaustome smulkiai kubeliais ir dedame kepti.
2. Nusilupame česnaką ir į jau biski apkepusius svogūnus įspaudžiame juos (ar idedame smulkiai-smulkiai supjaustytus)
3. Supjaustome smulkiai puse paprikos (smulkiais kubeliukais) ir sardeles supjaustome griežinėliais ir kai jau beveik iškepę svogūnai viską sumetame į keptuvę, biški pakepinus įdedame pomidorų padažo ir dar pakepam kokį 5min. (aisku reikia iš akies ir aliejuko ir magi prieskonių, aš įdedu pakankamai daug magi prieskoniu, tai nebereikia jau ir druskytės(kas neturit gerai tinka ir kokio nors buljono kubeliai ar vegeta)).
4. Visą iškepusią masę supilame į puodą, nusiskutame bulves, supjaustome kūbeliais ir suversti į puodą, tada užpilame vandeniu (galima karštą vandenį) taip kad tik tik apsemtų, uždengiame dangčiu ir paliekame troškintis 25 min.
SKANAUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!
P.S. prieskonių aš dedu daug,užtai pas mane visa ta masė sardelių, svogunų,paprikos ir česnako būna pakankamai sūri, bet tada jau nebededu druskytės kai užpilu viską su vandeniu.
Tikiuos patiks