Įkraunama...
Įkraunama...

Bulvių patiekalai

o mano mociute kepdavo toki patiekala is bulviu tik jo pavadinimas toks keistas, mes ja vadinam pisariene, na skamba gal ir nekaip bet labai thumbup.gif
Atsakyti
O tai kur tos "pisarienes" receptukas? : wink.gif
Atsakyti
QUOTE(januska @ 2007 01 15, 22:39)
O tai kur tos "pisarienes" receptukas? : wink.gif

na jis labai paprastas, padarai tesla tokia kaip bulviniam blynam suverti viska i keptuve ir kepi maisydama, gaunasi tokia kose bel laaabai skanu thumbup.gif
Atsakyti
oi kaip sitas skanu, mes irgi darydavom, tai buvo kazkoks lenkiskas pavadinimas, bet nepamenu
Atsakyti
kokio tirštumo turi gautis šilkinė košė? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dute_a @ 2007 01 15, 23:49)
na jis labai paprastas, padarai tesla tokia kaip bulviniam blynam suverti viska i keptuve ir kepi maisydama, gaunasi tokia kose bel laaabai skanu thumbup.gif

Ir viskas? - nereikia pieno kokio ar spirgučių?

Aš į tešlą bulviniams blynams pritarkuoju daug svogūno, dedu kelis kiaušinius. Ar nepamaišys tie kiaušiniai?
Atsakyti
QUOTE(Neringa K. @ 2006 11 26, 19:51)
BULVES SU PIEVAGRYBIAIS

Tikslaus recepto nezinau, nes visko dedu is akies. Bulves reikia issivirti su lupenom, kai ataus nulupti lupenas, nupjauti truputeli dugno, kad galima butu pastatyti ant skardos ir isskobti vidu - idarui. Idarui reikes pievagrybiu ir svoguno. Juos smulkiai supjaustyti ir pakepinti, kepant pasudyti, paberti megiamu prieskoniu. Iskepusi idara sudeti i isskobtas bulves. Sustatyti jas ant sviestu pateptos skardos, paberti prieskoniu (as dar pabarstau kmynais), tada ant virsaus uzdeti grietines, pabarstyti krapais (galima ir dziovintais) ir kepti apie 15 min.
    SKANAUS  biggrin.gif

As dar saldytu zirnneliu pridejau thumbup.gif thumbup.gif skonis nepakartojamas
Atsakyti
QUOTE(arnauta @ 2004 04 19, 14:54)
O as siulau bulviu recepta, kuri parsiveziau is Prancuzijos.Tokias valgiau per drauges vestuves.

Viskas vyksta taip:
Bulves, nuluptas reikia supjaustyti kaip kepimui keptuveje.Tada suberti jas i didesni inda, i ji deti susmulkinta cesnaka(pagal skoni), pilti grietineles tiek, kad apsemtu ir tarkuoto fermentinio surio.Viska gerai rankomis ismaisyti ir valandziukei palikti, kad pasimarinuotu. Po to, viska pilti i gilesne skarda ir kepti ikaitintoj orkaitej, kol bulves suminkstes, o grietinele sutirstes.

pasaka, kaip skanu! mes jas valgom per sventes ir siaip, kai svecius reikia nustebinti.Vaisinau ir vieno restorano virtuves vedeja, liko suzaveta, o as sublizgejau savo sugebejimais pries visus tongue.gif

tik valgydamos kaloriju neskaiciuokit, o megaukites skoniu!

na va,bandau ir as pagal si receptuka tongue.gif tik ir as siek tiek pakeiciau,vietoj grietineles(kadangi neturejau),dejau majonezo,tokio tirsto padazo kuris hamburgeriam skirtas ir sliukstelejau siek tiek vandenuko ax.gif ziuresim kas gausis lotuliukas.gif faktas vienas-arba iseis,arba ne lotuliukas.gif rezultata parasysiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Justynka @ 2007 04 05, 15:32)
na va,bandau ir as pagal si receptuka tongue.gif tik ir as siek tiek pakeiciau,vietoj grietineles(kadangi neturejau),dejau majonezo,tokio tirsto padazo kuris hamburgeriam skirtas ir sliukstelejau siek tiek vandenuko ax.gif ziuresim kas gausis lotuliukas.gif faktas vienas-arba iseis,arba ne lotuliukas.gif rezultata parasysiu mirksiukas.gif

man tai labai patiko sis patiekaliukas thumbup.gif ir tikrai laaaabai sotus tongue.gif maniskiui tiesa,nelabai bulviniaia patiekalai patinka,tai jis tik paragavo ir viskas,sako visa kita galesi valgyt pati lotuliukas.gif nu ka,ir valgysiu,nes man tai mmmm thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Justynka @ 2007 04 05, 15:47)
man tai labai patiko sis patiekaliukas thumbup.gif ir tikrai laaaabai sotus tongue.gif maniskiui tiesa,nelabai bulviniaia patiekalai patinka,tai jis tik paragavo ir viskas,sako visa kita galesi valgyt pati lotuliukas.gif nu ka,ir valgysiu,nes man tai mmmm thumbup.gif

mums ir labai patiko šis receptukas, bet labai labai sotus rolleyes.gif
Atsakyti
radau labai gera patiekaliuka senam cosmopolitane,tai va sakau imesiu ax.gif snd pati dariua,tai mmm,kaip man patiko thumbup.gif
Jums reikes: bulviu(priklauso nuo to kiek suvalgot)
prieskoniu megstamu,arba maggi skonio magija
aliejaus
dziuveseliu kokiu 5-6 saukstu

Darbo eiga:supjaustom bulvytes kaip bulvytes fri,kitam inde prieskoniukus sumaisome su dziuveseliais,tada tuos dziuvesiukus pilam ant bulvyciu.Sliukstelim keleta saukstu aliejus ir gerai ismaisom.Tada belieka tik jas suversti i aliejum istepta kepimo skarda,sauti i orkaite ir kepti kol apskrus.O valgyt galima su kuo norit,man labai patiko prie ju pomidorai su agurkiuku ir majonezu ax.gif skanaukit mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Justynka: 11 balandžio 2007 - 21:40
siandien pirma karta dariau toki greita, paprasta ir skanu patiekala is bulviu smile.gif

user posted image

imam keleta bulviu, morka, svoguna sutarkojam su iprasta tarkes (kaip suri), tada imusam kiausini, saukstas grietines ir krakmolo, siek tiek prieskoniu, viska gerai sumaisome ax.gif

tada kepimo formos dugna isklojau folija ir pora laseliu aliejaus, visa ta mase i ikaitinta orkaite ~40 min smile.gif

Atsakyti