Įkraunama...
Įkraunama...

Bulvių patiekalai

QUOTE (Noriu buti mama! @ 2004 03 25, 17:05)
Aha as taip pat tik ne aliejuj jas apvolioju o majoneze, o ant skardos kur kepu uzpilu siek tiek aliejaus ir ciut ciut vandens, gaunasi bulvytes minkstos ir apskrudusios thumbup.gif

Nesigavo man tokios bulvytės blink.gif ,baigiau iškept keptuvėj..

Tai vakar pabandžiau šitas:

QUOTE
Viskas vyksta taip:
Bulves, nuluptas reikia supjaustyti kaip kepimui keptuveje.Tada suberti jas i didesni inda, i ji deti susmulkinta cesnaka(pagal skoni), pilti grietineles tiek, kad apsemtu ir tarkuoto fermentinio surio.Viska gerai rankomis ismaisyti ir valandziukei palikti, kad pasimarinuotu. Po to, viska pilti i gilesne skarda ir kepti ikaitintoj orkaitej, kol bulves suminkstes, o grietinele sutirstes.


kad greičiau iškeptų,sutarkavau per burokinę, o kadangi grietinėlės neturėjau-dėjau majonezo.Aišku, eilinį kartą bulvės orkaitėj nenusisekė..kepė 200C, 1.5 val.
Gal dar su grietinėle bandysiu-tik kaip jas pjaustyt ir kokioj t kept ?
Atsakyti
Jei neturejei grietineles, reikejo manau prie to majonezo vandens kliustelt...
Atsakyti
Šiaip LABAI panašus į Arnautos minėtą bulvių patiekalą yra prancūziškas GRATIN DAUPHINOIS. Jis irgi labai skanus ir superpaprastai pagaminamas:

GRATIN DAUPHINOIS
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija: 21 balandžio 2004 - 09:36
O aš kepu bulves orkaitėj taip: supjaustau jas riekutėm, skardon papilu aliejaus, padengiu bulvėmis skardą, pabarstau Magi skonio magija, dedu į įkaitintą orkaitę, kai apkepa viena pusė (15 min.), apverčiu ir barstau druska bei Santa Maria Tradiciniais lietuviškais mėsos prieskoniais, dar 10 - 15min ir viskas.Valgom su giretine, mums labai skanu.
Atsakyti
QUOTE (arnauta @ 2004 04 19, 13:54)
O as siulau bulviu recepta, kuri parsiveziau is Prancuzijos.Tokias valgiau per drauges vestuves.

Viskas vyksta taip:
Bulves, nuluptas reikia supjaustyti kaip kepimui keptuveje.Tada suberti jas i didesni inda, i ji deti susmulkinta cesnaka(pagal skoni), pilti grietineles tiek, kad apsemtu ir tarkuoto fermentinio surio.Viska gerai rankomis ismaisyti ir valandziukei palikti, kad pasimarinuotu. Po to, viska pilti i gilesne skarda ir kepti ikaitintoj orkaitej, kol bulves suminkstes, o grietinele sutirstes.

pasaka, kaip skanu! mes jas valgom per sventes ir siaip, kai svecius reikia nustebinti.Vaisinau ir vieno restorano virtuves vedeja, liko suzaveta, o as sublizgejau savo sugebejimais pries visus tongue.gif

tik valgydamos kaloriju neskaiciuokit, o megaukites skoniu!

Oj kaip aciu uz recepteli, vyras valge ir vis kartojo, kad cia jo vienas is megstamiausiuju saraso thumbup.gif ir pati paragavau, skanu, ale kaip sotu smile.gif))
Atsakyti
QUOTE (vija @ 2004 04 21, 08:47)
Šiaip LABAI panašus į Arnautos minėtą bulvių patiekalą yra prancūziškas GRATIN DAUPHINOIS. Jis irgi labai skanus ir superpaprastai pagaminamas:

GRATIN DAUPHINOIS

Jos taip ir vadinasi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE (asara @ 2004 04 23, 08:29)
QUOTE (vija @ 2004 04 21, 08:47)
Šiaip LABAI panašus į  Arnautos minėtą bulvių patiekalą yra prancūziškas GRATIN DAUPHINOIS. Jis irgi labai skanus ir superpaprastai pagaminamas:

GRATIN DAUPHINOIS

Jos taip ir vadinasi biggrin.gif

o tai kaip tas bulves supjaustyti ?
Atsakyti
BULVIŲ KROKETAI - patarkit kaip juos pasigaminti?
Atsakyti
QUOTE (TauRe @ 2004 04 24, 05:14)
QUOTE (asara @ 2004 04 23, 08:29)
QUOTE (vija @ 2004 04 21, 08:47)
Šiaip LABAI panašus į  Arnautos minėtą bulvių patiekalą yra prancūziškas GRATIN DAUPHINOIS. Jis irgi labai skanus ir superpaprastai pagaminamas:

GRATIN DAUPHINOIS

Jos taip ir vadinasi biggrin.gif

o tai kaip tas bulves supjaustyti ?

niugis slice'ais, TauRe, slice'ais smile.gif
Atsakyti
QUOTE (une @ 2004 04 24, 14:22)
QUOTE (TauRe @ 2004 04 24, 05:14)
QUOTE (asara @ 2004 04 23, 08:29)
QUOTE (vija @ 2004 04 21, 08:47)
Šiaip LABAI panašus į  Arnautos minėtą bulvių patiekalą yra prancūziškas GRATIN DAUPHINOIS. Jis irgi labai skanus ir superpaprastai pagaminamas:

GRATIN DAUPHINOIS

Jos taip ir vadinasi biggrin.gif

o tai kaip tas bulves supjaustyti ?

niugis slice'ais, TauRe, slice'ais smile.gif

jau kepu rolleyes.gif idomu kas cia gausis unsure.gif
Atsakyti
QUOTE (TauRe @ 2004 04 25, 02:06)

jau kepu rolleyes.gif idomu kas cia gausis unsure.gif

Na parasyk, kaip gavosi wink.gif
Ir as noriu kept biggrin.gif O kai kepei pjaustei bulves siaudeliais? Ir grietinele kokio riebumo dejai? g.gif
Atsakyti
as irgi kepiau tas prancuziskas bulvytes thumbup.gif labai labai skanios . tik as "sugadinau" recepta , nes idejau truputi kmynu rolleyes.gif mat man skonis,kai cesnakas+suris+kmynai yra dieviskas.... biggrin.gif
Atsakyti