Įkraunama...
Įkraunama...

Bulvių patiekalai

QUOTE(Strielka @ 2003 07 26, 21:13)
ŠILKINĖ KOŠĖ

Puse litro pieno,
4 mazos bulvytes (jei didesnes tai maziaiu, as emiau sviezias mazas mazdaug 6 cm. skersmens bulvytes),
Spirguciu

Bulves nuskutame, sutarkuojame (kaip cepelinams).
Piena uzviriname ir dedame tarke. (Puodas turetu buti gan aukstas, nes koses padvigubeja kai verda). Dar iberiame druskytes pagal skoni, bei verdame mazdaug puse valandos, daznai maisydami (patarciau su mediniu saukstu maisyt).
Isvirta kose galime valgyti su spirguciais.

Labai paprasta ir skanu wink.gif.

smile.gif Pagaliau ir as isbandziau si recepta,seniai jau svajojau,bet vis pamirsdavau apie ji,o vakar perskaiciau ir nusprendziau pagaminti. Tikrai labai skanu thumbup.gif !
Atsakyti
Gal kas nors galetu atsakyti i klausima - Kada kepat bulvytes orkaiteje tai i kepimo forma ipylat aliejaus ar sviesto istirpinto? blush2.gif Tikiuosi supratote klausima...Labai busiu dekinga jei atsakysit. Orkaite ne nauja ir forma taipo gi tai jokiu "pribambasu" nera... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(MajaLi @ 2006 10 30, 14:03)
Gal kas nors galetu atsakyti i klausima  - Kada kepat bulvytes orkaiteje tai i kepimo forma ipylat aliejaus ar sviesto istirpinto? blush2.gif  Tikiuosi supratote klausima...Labai busiu dekinga jei atsakysit. Orkaite ne nauja ir forma taipo gi tai jokiu "pribambasu" nera... doh.gif

tada gali siek tiek patept aliejum.

bet as nieko nededu, bet pas mane ir forma gera ir orkaite.
Atsakyti
BULVINIAI BALANDĖLIAI

kopūstas
200 g. šoninės
1 kg. bulvių
2 dideli svogūnai
baltūjų pipirų
druskos
vegetos

Svogūnus ir šoninę supjaustyti kubeliais ir apkepti. Bulves sutarkuoti kaip cepelinams ir nusunkti. Į jas sudėti pakeptus svogūnus su šonine, įberti druskos, pipirų, vegetos. Šį įdarą vynioti į apvirtus kopūsto lapus. Balandėlius troškinti, kol suminkštės. Pateikti su grietine ar pomidorų padažu.
Atsakyti
QUOTE(Janina @ 2006 10 31, 13:46)
BULVINIAI BALANDĖLIAI

ačiū už receptą 4u.gif vakar gaminau - labai patiko 4u.gif
Atsakyti
Kukuliai
Reikės:
Puse kg virtu bulviu su lupenom,
400gr.gero lydyto surio
džiuveselių
2ju kiašinių
vigoros
šampinjonu 300gr
grietinės indelio
ir pieno puse litro
druskos,č.druskos ,pipirų
svogūnų pora galvelių,aliejaus kepimui

VIRTAS bulves su lupenomis nulupame,ir sumalame per mėsmalę,paruošiam tešlą kaip žemaitiškiems blynams.Tik idedame truputi džiuvesėliu pora šaukštų,sūrį
pjaustome kubeliais1.5cm dydžio.Ant delno iš bulvių tešlos darome blyną, i vidurį dedame sūrį, ir susukame kamuoliukus{kukulius}, apvoliojame džiuvesėliuose ir kepame ikaitintame aliejuje ar fritiurinėję kol pagels.kol keps darome padažą;Į puodą pilame pieną ,dedame grietinę,išvirtus šampinjonus supjaustome griežineliais ir dedame į pieną ir grietinę,viską užviriname upjaustome svogūną ir dedame į padažą,dar dedame šesnakinę druską,pipirus,vigoros pagal skonį{dar galima deti čili pipirų kas mėgsta aštriai} viską maišome .Ant išvirtu kukulių pilame padažą visą ir laukiame 5 min .kol isigers .Labai tinka vakare prie alaus ar šiaip paskanauti drinks_cheers.gif
Atsakyti
gal gali konkrečiau ,kaip tą tešlą paruošti ? nes žemaičių blynų nesu dariusi -nežinau ax.gif
labai skaniai receprėlis atrodo thumbup.gif būtinai išbandysiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mantilė @ 2006 11 05, 03:07)
gal gali konkrečiau ,kaip tą tešlą paruošti ? nes žemaičių blynų nesu dariusi -nežinau  ax.gif
labai skaniai receprėlis atrodo  thumbup.gif būtinai išbandysiu  4u.gif



Tešlą darome taip bulves sumalame per mesmalę, imušame 2 kiaušinius , įdedame druskos, 2 šaukštus krakmolo , du šaukštus džiuvesėlių ir maišome, kad tešla neliptu prie rankų jas sušlapiname ir vsio mirksiukas.gif darome kukulius. SKANAUS TAU drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Rimulinka @ 2006 11 05, 14:09)
Tešlą darome taip bulves sumalame per mesmalę, imušame 2 kiaušinius , įdedame druskos, 2 šaukštus krakmolo , du šaukštus džiuvesėlių ir maišome, kad tešla neliptu prie rankų jas sušlapiname  ir vsio mirksiukas.gif darome kukulius. SKANAUS TAU drinks_cheers.gif



Aš, tai kadangi prie tinginio esu, tai bulves su grūstuve sutrinu, nes tingiu traukti mėsmalę blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziza: 08 lapkričio 2006 - 12:42
o aš turiu bulvių spaustuvę išTHOMAS PHILIPS, tai bulvės ypačkarštos gerai išsispaudžia, be gumuliukų thumbup.gif
Atsakyti
dejau i kugeli grietines smile.gif super drinks_cheers.gif
Atsakyti
Į kugelį galima įdėti ir kapotų vištos blauzdelių ar sparnelių blush2.gif .
Man tai super... 4u.gif
Atsakyti