Ačiū, ryt kepsiu. Mergaitėms bus naujas patiekalas.
QUOTE(nikute @ 2006 05 06, 16:57)
Galima apvolioti ne miltuose, o džiuvėsėliuose...man su jais skaniau
Labai skanūs bulviniai blynai iš sekmadieninių "Roberto receptų"
Kadangi turiu virtuvinį kombainą, tai čia blynai greitukai, nes tada labai viskas greitai gaunas, bet ir be kombaino galima.
Reikia kelių (kokiu 6-8 vid) nuskustų bulvių, didelės morkos, didelio arba pora mažesnių svogūnų, bet kokio kumpio (nedaug apie 100-150g) skaniausia parūkyto, vegetos arba druskos, porą kiaušinių ir pora šaukštų krakmolo.
Smulkiai supjaustau svogūną ir kumpį, bulves ir morką sutarkuoju burokine tarka, įdedu kiaušius, krakmolą, vegetos. Viską sumaišau ir kepu kaip paprastus bulvinius blynus keptuvėje, aliejuje. Valgom su grietine. Labai skanu, pigu ir nesudėtinga. Galima dėti bet kokios užsilikusios dešros
Kadangi turiu virtuvinį kombainą, tai čia blynai greitukai, nes tada labai viskas greitai gaunas, bet ir be kombaino galima.
Reikia kelių (kokiu 6-8 vid) nuskustų bulvių, didelės morkos, didelio arba pora mažesnių svogūnų, bet kokio kumpio (nedaug apie 100-150g) skaniausia parūkyto, vegetos arba druskos, porą kiaušinių ir pora šaukštų krakmolo.
Smulkiai supjaustau svogūną ir kumpį, bulves ir morką sutarkuoju burokine tarka, įdedu kiaušius, krakmolą, vegetos. Viską sumaišau ir kepu kaip paprastus bulvinius blynus keptuvėje, aliejuje. Valgom su grietine. Labai skanu, pigu ir nesudėtinga. Galima dėti bet kokios užsilikusios dešros
QUOTE(sssaule @ 2006 05 06, 17:51)
Gal kas galėtumėt parašyti žemaitiškų blynų receptą?
QUOTE(nikute @ 2006 05 06, 17:57)
ŽEMAIČIŲ BLYNAI
0,5 l isvirtu ir sugrustu bulviu,
2 kiausiniai,
saukstas krakmolo,
stikline virtos maltos mesos arba varskes,
pipiru
I sugrusta bulviu kose imusamas kiausinis, iberiama krakmolo, druskos ir isminkoma.
I malta mesa iberiama pipiru, druskos, imusamas kiausinis ir gerai ismaisoma.
Jei vietoj mesos imama varske, tai i ja reik imust kiausini ir ibert kmynu (metu, mairuno ar peletruno), druskos ir gerai ismaisyti.
Padaromi blyneliai. Blynai apvoliojami miltuose ir kepami riebaluose.
0,5 l isvirtu ir sugrustu bulviu,
2 kiausiniai,
saukstas krakmolo,
stikline virtos maltos mesos arba varskes,
pipiru
I sugrusta bulviu kose imusamas kiausinis, iberiama krakmolo, druskos ir isminkoma.
I malta mesa iberiama pipiru, druskos, imusamas kiausinis ir gerai ismaisoma.
Jei vietoj mesos imama varske, tai i ja reik imust kiausini ir ibert kmynu (metu, mairuno ar peletruno), druskos ir gerai ismaisyti.
Padaromi blyneliai. Blynai apvoliojami miltuose ir kepami riebaluose.
As biski kitaip gaminu, bet seimynai patinka
ŽEMAIČIŲ BLYNAI
30 bilviu sudeti i puoda, ideti druskos ir isvirti, atvesinti, sumalti mesmale. I mase imusti 1 kiausini, ideti 1-2 stiklines miltu - sumaisyti.
Virinta mesa ir pakepta svoguna sumalti mesmale. Iberti pipiru, druskos ir ismaisyti.
Padaromi blyneliai. Blynus apvolioti miltuose ir pakepti is abieju pusiu aliejuje.
Pakeptus blynus sudeti i puoda, ipilti likusi alieju, 3-4 saukstai grietines ir 5 min. patroskinti.
Skanaus!
Bulvės su sviestu ir kiaušiniu
Ištirpinamas šaukštas sviesto, į jį sudedami 2 kietai virti, sukapoti kiaušiniai, įpilamas šaukštas grietinės ar sultinio ir tuo padažu užpilamos 8-9 virtos bulvės.
Valgoma pusryčiams arba su žuvimi.
Varške įdarytos bulvės
200gr varškės, 2 kiaušiniai, šaukštas miltų, keletas peletrūno arba mėtų lapelių, 6-7 bulvės, 50g sviesto, 50g margarino, truputis cukraus, druskos.
Varškė ištrinama, įmušama kiaušiniai, suberiami miltai, cukrus ir prieskoniai, pasūdoma. Viskas gerai sumaišoma.
Nedidelės bulvės nulupamos, perpjaunamos pusiau, šaukšteliu išimamos vidus, kad pasidarytų duobutė, į ją dedama su kaupeliu paruošto įdaro, uždedama po gabaliuką sviesto. Taip įdarytos bulvės dedamos viena eile į keptuvę, užpilamos trupučiu vandens, sudedamas margarinas ir kepama orkaitėje ant silpnos ugnies, kol gražiai apkeps ir suminkštės.
Kumpio ir bulvių dešrelės
3-4 virtos bulvės, šaukštas miltų, kiaušinis, šaukštas pieno, 100 g rūkyto kumpo, šaukštas kapotų salierų lapelių, džiuvėsėlių, kiaušinis apvoliojimui, riebalų kepimui.
Bulvės ir kumpis sumalami mėsamale, suberiami miltai, salierų lapeliai, įmušamas kiaušinis, supilamas pienas, suminkoma. Daromos dešrelės, apvoliojamos miltuose, išplaktu kiaušiniu, dedamos į išteptą riebalais skardą ir 10-15 min kepamos orkaitėje.
Valgoma su raugintais agurkais arba kopūstais.
Ištirpinamas šaukštas sviesto, į jį sudedami 2 kietai virti, sukapoti kiaušiniai, įpilamas šaukštas grietinės ar sultinio ir tuo padažu užpilamos 8-9 virtos bulvės.
Valgoma pusryčiams arba su žuvimi.
Varške įdarytos bulvės
200gr varškės, 2 kiaušiniai, šaukštas miltų, keletas peletrūno arba mėtų lapelių, 6-7 bulvės, 50g sviesto, 50g margarino, truputis cukraus, druskos.
Varškė ištrinama, įmušama kiaušiniai, suberiami miltai, cukrus ir prieskoniai, pasūdoma. Viskas gerai sumaišoma.
Nedidelės bulvės nulupamos, perpjaunamos pusiau, šaukšteliu išimamos vidus, kad pasidarytų duobutė, į ją dedama su kaupeliu paruošto įdaro, uždedama po gabaliuką sviesto. Taip įdarytos bulvės dedamos viena eile į keptuvę, užpilamos trupučiu vandens, sudedamas margarinas ir kepama orkaitėje ant silpnos ugnies, kol gražiai apkeps ir suminkštės.
Kumpio ir bulvių dešrelės
3-4 virtos bulvės, šaukštas miltų, kiaušinis, šaukštas pieno, 100 g rūkyto kumpo, šaukštas kapotų salierų lapelių, džiuvėsėlių, kiaušinis apvoliojimui, riebalų kepimui.
Bulvės ir kumpis sumalami mėsamale, suberiami miltai, salierų lapeliai, įmušamas kiaušinis, supilamas pienas, suminkoma. Daromos dešrelės, apvoliojamos miltuose, išplaktu kiaušiniu, dedamos į išteptą riebalais skardą ir 10-15 min kepamos orkaitėje.
Valgoma su raugintais agurkais arba kopūstais.
QUOTE(faticha @ 2006 01 09, 15:25)
Noriu ir aš jums pasiūlyti savo recepturą:
FARŠIRUOTOS BULVYTĖS
Parenkamos vienodo dydžio bulvytės, nuskutamos.Ir aš su šaukštuku išgręžiu visą vidurį iš bulvės, aišku palikdama pakraščius, stengiuosi kuo plonesnius palikti.Jei netyčia padarau skylę, užlopau bulve išskobla iš vidaus .Toliau kišu į vidų įdarą.Ištepus aliejumi ar margarinu, sviestu formą dedu į orkaitę kepti.Kepu tol kol bulvytės gražiai pagelsta.Tada dedu į puodą tušinti, darau padažą ir skanaus
Mes mėgstame minkštas bulvytes, bet galima ir netušinti.
Įdarą darau iš to ką randu šaldytuve, skaniausia mano šeimynai tai:
suspjaustau kiaulieną, lašinukų šviežių truputį, svogūną, česnaką išspaudžiu ir truputį prieskonių, gerai išmaišau.
FARŠIRUOTOS BULVYTĖS
Parenkamos vienodo dydžio bulvytės, nuskutamos.Ir aš su šaukštuku išgręžiu visą vidurį iš bulvės, aišku palikdama pakraščius, stengiuosi kuo plonesnius palikti.Jei netyčia padarau skylę, užlopau bulve išskobla iš vidaus .Toliau kišu į vidų įdarą.Ištepus aliejumi ar margarinu, sviestu formą dedu į orkaitę kepti.Kepu tol kol bulvytės gražiai pagelsta.Tada dedu į puodą tušinti, darau padažą ir skanaus
Mes mėgstame minkštas bulvytes, bet galima ir netušinti.
Įdarą darau iš to ką randu šaldytuve, skaniausia mano šeimynai tai:
suspjaustau kiaulieną, lašinukų šviežių truputį, svogūną, česnaką išspaudžiu ir truputį prieskonių, gerai išmaišau.
me sirgi panašiai gaminame, tik įmame didesnes bulves, jas perpjauname per pusę ir su šaukštuku išgremžiame. tada dedam paruošto faršo (jo reikia šiek tiek daugiau, taip su kaupu), pabarstom kmynais ir kepam orkaitėj, kol bulvikės paskrus
o tą išgremžtą dalį panaudoju bulvių košei - greit išverda ir grūsti mažai tereikia
Sveikutes, ismokau is savo uosvienes:
Bulviu- ryziu apkepas
Jam reikia
bulviu
ryziu
alyvuogiu aliejaus ARBA sviestas
plonai supjaustyto virto kumpio
mozzarelos surio
tarkuoto surio (as dedu parmiggiano, bet gali buti ir kitoks)
NUSKUSTAS IR GRIEZINELIAIS (TIK NE PER PLONAIS, NES VERDANT ISSILEIS)BULVES APVERDAM SUDYTAM VANDENY
APVERDAM RYZIUS
PASKUI KEPIMO INDO DUGNA (AS NAUDOJU STIKLINI) PATEPTI ALIEJUMI ar sviestu ir deti sluoksniais bulves- ryzius- kumpi, mozzarella (supjaustyta mazais kubeliais) ir suri, paskutinis sluoksnis turi buti bulves, ant ju vel uzpilti aliejaus ar sviesto, bei galima pabarstyti dziuveseliais.
Kartais i si apkepa dedu ir kelis saukstus grietines
kepti orkaitej, kiek laiko priklauso nuo to, kiek apviret ryzius ir bulves, as kai noriu greit paruost juos visiskai isverdu, tada kepu tik 30 min, kad issilydytu suris...
Bulviu- ryziu apkepas
Jam reikia
bulviu
ryziu
alyvuogiu aliejaus ARBA sviestas
plonai supjaustyto virto kumpio
mozzarelos surio
tarkuoto surio (as dedu parmiggiano, bet gali buti ir kitoks)
NUSKUSTAS IR GRIEZINELIAIS (TIK NE PER PLONAIS, NES VERDANT ISSILEIS)BULVES APVERDAM SUDYTAM VANDENY
APVERDAM RYZIUS
PASKUI KEPIMO INDO DUGNA (AS NAUDOJU STIKLINI) PATEPTI ALIEJUMI ar sviestu ir deti sluoksniais bulves- ryzius- kumpi, mozzarella (supjaustyta mazais kubeliais) ir suri, paskutinis sluoksnis turi buti bulves, ant ju vel uzpilti aliejaus ar sviesto, bei galima pabarstyti dziuveseliais.
Kartais i si apkepa dedu ir kelis saukstus grietines
kepti orkaitej, kiek laiko priklauso nuo to, kiek apviret ryzius ir bulves, as kai noriu greit paruost juos visiskai isverdu, tada kepu tik 30 min, kad issilydytu suris...
Ar galima šviežias bulves virti su lupyną?
Taip kažkaip suismąsčiau, nes visada virdavau senas su lupenom, o šviežių nesu virusi.
Taip kažkaip suismąsčiau, nes visada virdavau senas su lupenom, o šviežių nesu virusi.
QUOTE(Kozete @ 2006 07 11, 15:06)
Ar galima šviežias bulves virti su lupyną?
Taip kažkaip suismąsčiau, nes visada virdavau senas su lupenom, o šviežių nesu virusi.
Taip kažkaip suismąsčiau, nes visada virdavau senas su lupenom, o šviežių nesu virusi.
Aš verdu, man labai skanu , dar kai išverda krapais pabarstau ir su lupenom suvalgom
Papildyta:
O gamtoje(nežinau gal rašė kas tokį receptą-visko tikrai neperskaičiau), tai nuplaunam bulves, tuomet bulvę perpjaunu per pusę, pabarstau prieskoniais(vegetaar druskyte) ir ant bulvės nupjautos plokštumos uždedu riekelę lašinuko ir užvožiu kita bulvės dalim ir tokią bulvę įsuku į foliją ir į laužą.
Mergaites, ar iseitu kugelis (bulviu plokstainis ) is svieziu bulviu? niekada nekepiau, bet taip uzsimaniau
QUOTE(Nerytė @ 2006 07 17, 19:56)
Mergaites, ar iseitu kugelis (bulviu plokstainis ) is svieziu bulviu? niekada nekepiau, bet taip uzsimaniau
QUOTE(Mille @ 2006 07 17, 21:31)
Siandien kepiau svieziu bulviu kugeli.
Gavosi tikrai , nors ir bijojau. Juk bulves dar per sviezios kugeliams, cepelinams ir pan. gaminiams.
Viskas pavyko kuo puikiausiai, i tarkius dejau grietines, kepinto svoguno su sonine, pora kiausiniu.
Jau kuri laika taip norejau, taip svajojau, tai si vakara pagaliau pavalgiau
Gal kuri is jusu irgi susigundysit?
Gavosi tikrai , nors ir bijojau. Juk bulves dar per sviezios kugeliams, cepelinams ir pan. gaminiams.
Viskas pavyko kuo puikiausiai, i tarkius dejau grietines, kepinto svoguno su sonine, pora kiausiniu.
Jau kuri laika taip norejau, taip svajojau, tai si vakara pagaliau pavalgiau
Gal kuri is jusu irgi susigundysit?