Įkraunama...
Įkraunama...

Bulvių patiekalai

QUOTE(Alexandra.R. @ 2006 04 26, 13:16)
Zalia, o gal galetum tiksliau parasyt, kiek sutarkuoji bulviu ir kiek laiko kepi, ir kokio karstumo orkaitej? Receptukas atrodo  thumbup.gif  ir paprasta pagaminti, ir pigu, tik be tikslaus aprasymo, tai bijau megint  ax.gif

drinks_cheers.gif ir aš norečiau tikslesnio aprašymo 4u.gif
Atsakyti
kilogramui skustų bulvių imu pusę litro pieno, na čia apytiksliai taip o orkaitė mano tai nelabai kokia, tai aš ilgai kepu-gal 1,5 val, kai jau šonai apkepa tai pradedu ragau vidurį .va ir viskas biggrin.gif ir dar-siūlau tik jau nedėti į tarkius lašinukų nes skonį užmuša, ai nu ką aš žinau-kaip kam skaniau wacko.gif
Atsakyti
QUOTE(zalia @ 2006 04 26, 12:35)
DĖMESIO biggrin.gif Senovinis šilkinės košės receptas arba KAKORAS( iš to pav. labai juokėsi visi mūsų giminės vyrai,kai buvo supažindinti, bet valgis gaunasi tai niam niam)
Labai panašus receptas į kūgelį arba bulvių plokštainį, bet skonis kitas. mirksiukas.gif

BULVIŲ TARKIUS UŽPLYKYTI PIENU, PIENO NEGAILINT, KAD SKYSTA GAUTŲSI, AIŠKU DRUSKOS ĮDĖTI IR DAR-SKANIAU BŪNA KAI  TARKUOJANT BULVES KARTU SVOGŪNO PUSĖ GALVUTĖS ĮTARKUOJU. NA O TADA ALIEJAUS Į FORMĄ  ĮPILAM IR TARKIUS BEI ŠAUNAM ORKAITĖN.BE JE JIS IŠKEPĘS NE PJAUSTOMAS, O KABINAMAS SU ŠAUKŠTU thumbup.gif

O KADANGI MANO ORKAITĖ PRASTA, TAI AŠ TĄ MASĘ PER KOKIUS DU KARTUS KEPTUVĖJ APKEPU TRUPUTI , O TADA KEPU ORKAITĖJ smile.gif
wub.gif TAI KO GERO MĖGSTAMIAUSIAS MŪSŲ PATIEKALAS, KELIAUJA IŠ KARTOS Į KARTĄ, PRADEDANT MANO PROSENELE, IR TIKRAI SIŪLAU PABANDYT
thumbup.gif
Papildyta:
PRISIMINIAU DAR VIENĄ RECEPTUKĄ SUPER PAPRASTĄ

Bulvės su lupenom kepamos mikrobangėj 10 min( t.y. sudedamos į lėkštę ir viskas) o po to su sviestu ir druskyte gaunasi tas pats kas iš laužo tik švaresnės ax.gif



QUOTE(zalia @ 2006 04 26, 14:43)
kilogramui skustų bulvių imu pusę litro pieno, na čia apytiksliai taip o orkaitė mano tai nelabai kokia, tai aš ilgai kepu-gal 1,5 val, kai jau šonai apkepa tai pradedu ragau vidurį .va ir viskas biggrin.gif ir dar-siūlau tik jau nedėti į tarkius lašinukų nes skonį užmuša, ai nu ką aš žinau-kaip kam skaniau wacko.gif

kaip turi būti sutarkuotos bulvės? kaip bulvyniams blynams ar stambiau?
Atsakyti
QUOTE(Mama_Tania @ 2006 04 26, 15:42)
kaip turi būti sutarkuotos bulvės? kaip bulvyniams blynams ar stambiau?

kaip bulviniams smile.gif būtinai
Atsakyti
QUOTE(zalia @ 2006 04 26, 16:23)
kaip bulviniams smile.gif būtinai

reiškia, nuspausti nereikia?
Atsakyti
QUOTE(zalia @ 2006 04 26, 14:43)
kilogramui skustų bulvių imu pusę litro pieno, na čia apytiksliai taip o orkaitė mano tai nelabai kokia, tai aš ilgai kepu-gal 1,5 val, kai jau šonai apkepa tai pradedu ragau vidurį .va ir viskas biggrin.gif ir dar-siūlau tik jau nedėti į tarkius lašinukų nes skonį užmuša, ai nu ką aš žinau-kaip kam skaniau wacko.gif

vakar jau iškepiau thumbup.gif thumbup.gif nustebau, kad net vyras valgė, o jis valgo tik tą maistą, kur yra mėsa, tik pabrėžė, kad galėjau įdėti šiek tiek mėsos ar faršo biggrin.gif

tik kepiau 45 min. ir buvo per daug, nes pyliau tą masę plonu sluoksniu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mama_Tania: 27 balandžio 2006 - 07:40
QUOTE(arnauta @ 2004 04 19, 14:54)
O as siulau bulviu recepta, kuri parsiveziau is Prancuzijos.Tokias valgiau per drauges vestuves.

Viskas vyksta taip:
Bulves, nuluptas reikia supjaustyti kaip kepimui keptuveje.Tada suberti jas i didesni inda, i ji deti susmulkinta cesnaka(pagal skoni), pilti grietineles tiek, kad apsemtu ir tarkuoto fermentinio surio.Viska gerai rankomis ismaisyti ir valandziukei palikti, kad pasimarinuotu. Po to, viska pilti i gilesne skarda ir kepti ikaitintoj orkaitej, kol bulves suminkstes, o grietinele sutirstes.

pasaka, kaip skanu! mes jas valgom per sventes ir siaip, kai svecius reikia nustebinti.Vaisinau ir vieno restorano virtuves vedeja, liko suzaveta, o as sublizgejau savo sugebejimais pries visus tongue.gif

tik valgydamos kaloriju neskaiciuokit, o megaukites skoniu!

bandžiau vakar tą receptą tik dariau kaip originalus liepia thumbup.gif thumbup.gif na gal česnako mažiau reikėjo dėt g.gif šiaip tai labai skanu bigsmile.gif
Atsakyti
Labas.
Aš norėjau paklaust gal kuri žinot kaip gamina virtas -keptas bulves. Kavinėje valgiau, labai patiko. Tik nesuprantu ar jas verda ir paskui orkaitėje pakepina, ar virtas vandenyje dar aliejuje verda, ar verda tik aliejuje blush2.gif
Gal kas žinot, pasidalinkit savo patirtim, kad nereiktų daug ekspermentuot blush2.gif
Atsakyti
Aš namie kai darau, tai apverdu pasūdytame vandenyje kokias 3 minutes, o paskui jau ką ten noriu: kepu orkaitėje įvairiai doh.gif
Atsakyti
Zinau toki zemaitiskos silkines koses recepta-
Perlines kruopas nuplauti ir isvirti , baigiant virti sudeti
bulviu tarkius, maisyti, kad nepridegtu, kol apvirs tie tarkiai.
Tada supilti piena ir dar ant mazos ugnies pavirti.Kose turi buti tokio tirstumo,kaip manu kose.Valgyti su svogunu-spirguciu padazu, uzgerti saltu pienu.
Atsakyti
Gal kas galėtumėt parašyti žemaitiškų blynų receptą?
Atsakyti
QUOTE(sssaule @ 2006 05 06, 16:51)
Gal kas galėtumėt parašyti žemaitiškų blynų receptą?



ŽEMAIČIŲ BLYNAI

0,5 l isvirtu ir sugrustu bulviu,
2 kiausiniai,
saukstas krakmolo,
stikline virtos maltos mesos arba varskes,
pipiru

I sugrusta bulviu kose imusamas kiausinis, iberiama krakmolo, druskos ir isminkoma.
I malta mesa iberiama pipiru, druskos, imusamas kiausinis ir gerai ismaisoma.
Jei vietoj mesos imama varske, tai i ja reik imust kiausini ir ibert kmynu (metu, mairuno ar peletruno), druskos ir gerai ismaisyti.
Padaromi blyneliai. Blynai apvoliojami miltuose ir kepami riebaluose.


essen.gif essen.gif
Atsakyti