DĖMESIO
Senovinis šilkinės košės receptas arba KAKORAS( iš to pav. labai juokėsi visi mūsų giminės vyrai,kai buvo supažindinti, bet valgis gaunasi tai niam niam)
Labai panašus receptas į kūgelį arba bulvių plokštainį, bet skonis kitas.
BULVIŲ TARKIUS UŽPLYKYTI PIENU, PIENO NEGAILINT, KAD SKYSTA GAUTŲSI, AIŠKU DRUSKOS ĮDĖTI IR DAR-SKANIAU BŪNA KAI TARKUOJANT BULVES KARTU SVOGŪNO PUSĖ GALVUTĖS ĮTARKUOJU. NA O TADA ALIEJAUS Į FORMĄ ĮPILAM IR TARKIUS BEI ŠAUNAM ORKAITĖN.BE JE JIS IŠKEPĘS NE PJAUSTOMAS, O KABINAMAS SU ŠAUKŠTU
O KADANGI MANO ORKAITĖ PRASTA, TAI AŠ TĄ MASĘ PER KOKIUS DU KARTUS KEPTUVĖJ APKEPU TRUPUTI , O TADA KEPU ORKAITĖJ
TAI KO GERO MĖGSTAMIAUSIAS MŪSŲ PATIEKALAS, KELIAUJA IŠ KARTOS Į KARTĄ, PRADEDANT MANO PROSENELE, IR TIKRAI SIŪLAU PABANDYT
Papildyta:
PRISIMINIAU DAR VIENĄ RECEPTUKĄ SUPER PAPRASTĄ
Bulvės su lupenom kepamos mikrobangėj 10 min( t.y. sudedamos į lėkštę ir viskas) o po to su sviestu ir druskyte gaunasi tas pats kas iš laužo tik švaresnės
kilogramui skustų bulvių imu pusę litro pieno, na čia apytiksliai taip o orkaitė mano tai nelabai kokia, tai aš ilgai kepu-gal 1,5 val, kai jau šonai apkepa tai pradedu ragau vidurį .va ir viskas
ir dar-siūlau tik jau nedėti į tarkius lašinukų nes skonį užmuša, ai nu ką aš žinau-kaip kam skaniau
kaip turi būti sutarkuotos bulvės? kaip bulvyniams blynams ar stambiau?