Įkraunama...
Įkraunama...

Bulvių patiekalai

Mano teta dar į bulvių košę pila grietinėlės.
Atsakyti
Bulves isverdu ,sugrudu,pridedu smulkiai supjaustytu iv.zoliu.Siuo metu turiu tik saldytu krapu ir petrazoliu, idedu sviesto.Tada uzpilu karstu pienu ir ilgai makaluoju,kuo ilgiau,tuo kose puresne. rolleyes.gif skanaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(neaiski @ 2006 01 17, 21:54)
Bulves isverdu ,sugrudu,pridedu smulkiai supjaustytu iv.zoliu.Siuo metu turiu tik saldytu krapu ir petrazoliu, idedu sviesto.Tada uzpilu karstu pienu ir ilgai makaluoju,kuo ilgiau,tuo kose puresne. rolleyes.gif skanaus 4u.gif

aš taip pat, tik sviesto nededu, ir vandenį kuriame virė bulvės 1x1 su pienu maišau, ir pieną ne karštą pilu smile.gif
Oi gavosi,kad jau visai kitaip mirksiukas.gif
Atsakyti
Mama man nuo vaikystes ikale i galva,kad bulviu kose reikia uzpilti tik karstu pienu smile.gif Ir tikrai,su saltu pienu kose kazkokia pilka gaunasi.Va taip va biggrin.gif
Atsakyti
Mano krikstamotes paslaptis - verdant bulves ideti smulkiai supiaustyta nedideli svoguneli ir lauro lapa.Ta paskui ismesti, o svoguneli sugrusti kartu su bulvem.
Kiek mane moke, tai tuo elektriniu daiktu, kur su peiliais (nezinau, kaip jis vadinasi) smulkinti nepatartina, nes pliurza gaunasi.Geriausia spausti per toki presa su skylutem, islenda tokie vermiseliai.Pienas aplamai tai siltas turi buti, nors laiko neturedama kartais salta imu, bet tada tik i krasta ir labai po truputi pilu, kad nuo bulviu susiltu. O del kitko, manau, kaip su kirvio kose - su grietinele ar daug sviesto visad skaniau gausis
Atsakyti
vakar kepiau bulvių plokštainį su spirgiukais, gavosi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Karolinos Mama @ 2006 01 19, 16:45)
vakar kepiau bulvių plokštainį su spirgiukais, gavosi  thumbup.gif

Nagi, prašome pasidalinti detaliu receptuku ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Amalia @ 2006 01 18, 11:09)
Mano krikstamotes paslaptis - verdant bulves ideti smulkiai supiaustyta nedideli svoguneli ir lauro lapa.Ta paskui ismesti, o svoguneli sugrusti kartu su bulvem.
Kiek mane moke, tai tuo elektriniu daiktu, kur su peiliais (nezinau, kaip jis vadinasi) smulkinti nepatartina, nes pliurza gaunasi.Geriausia spausti per toki presa su skylutem, islenda tokie vermiseliai.Pienas aplamai tai siltas turi buti, nors laiko neturedama kartais salta imu, bet tada tik i krasta ir labai po truputi pilu, kad nuo bulviu susiltu. O del kitko, manau, kaip su kirvio kose -  su grietinele ar daug sviesto visad skaniau gausis

na visad ageriausia yra silta piena pilti.jei turit mikrobange tai ten uztenka 2.5minuciu pakaitint.
Atsakyti
QUOTE(neaiski @ 2006 01 17, 22:26)
Mama man nuo vaikystes ikale i galva,kad bulviu kose reikia uzpilti tik karstu pienu smile.gif Ir tikrai,su saltu pienu kose kazkokia pilka gaunasi.Va taip va biggrin.gif

tik karšta ir ne kitaip mirksiukas.gif
Atsakyti
Kepti Žemaitiški Cepelinai

Visą bulvių masę ruošti taip pat kaip ir virtiems tik jų įdaras būtinai turi būti supjaustyti rūkyti lašinukai.
Taigi, paruošiam bulvių masę cepelinams, į vidų dedam lašinukus (lašinukai tik supjaustyti , jų nereikia pakepti) ir formuojam cepeliną.
Įkaitinam orkaitę, skardą vos patepam aliejumi ir dedam cepelinus. Kept reikia apie 40min., na iki valandos.
Kai jie kepa lašinukai t.p. kepa, todėl ir nereikia pilti daug aliejaus į skardą. Iškepę jie būna tamsoki, kartais apverst reikia, na čia reik stebėti visą kepimo procesą.
Skanaus smile.gif
Beje, patiekalas iš riebesnių. Man jie labai skanūs ir šalti.
Atsakyti
man be galo patinka išvirusias bulvytes pabarstyti krapais idėti margarino,grietinės ir tada sutri
Atsakyti
Gal kas žino, kaip pagaminti apkeptas virtas bulves, kaip dabar dažnai kavinėse patiekia. Man labai skanu, bet neįsivaiduoju, kaip jos gaminamos.
Atsakyti