Mano teta dar į bulvių košę pila grietinėlės.
QUOTE(neaiski @ 2006 01 17, 21:54)
Bulves isverdu ,sugrudu,pridedu smulkiai supjaustytu iv.zoliu.Siuo metu turiu tik saldytu krapu ir petrazoliu, idedu sviesto.Tada uzpilu karstu pienu ir ilgai makaluoju,kuo ilgiau,tuo kose puresne. skanaus
aš taip pat, tik sviesto nededu, ir vandenį kuriame virė bulvės 1x1 su pienu maišau, ir pieną ne karštą pilu
Oi gavosi,kad jau visai kitaip
Mano krikstamotes paslaptis - verdant bulves ideti smulkiai supiaustyta nedideli svoguneli ir lauro lapa.Ta paskui ismesti, o svoguneli sugrusti kartu su bulvem.
Kiek mane moke, tai tuo elektriniu daiktu, kur su peiliais (nezinau, kaip jis vadinasi) smulkinti nepatartina, nes pliurza gaunasi.Geriausia spausti per toki presa su skylutem, islenda tokie vermiseliai.Pienas aplamai tai siltas turi buti, nors laiko neturedama kartais salta imu, bet tada tik i krasta ir labai po truputi pilu, kad nuo bulviu susiltu. O del kitko, manau, kaip su kirvio kose - su grietinele ar daug sviesto visad skaniau gausis
Kiek mane moke, tai tuo elektriniu daiktu, kur su peiliais (nezinau, kaip jis vadinasi) smulkinti nepatartina, nes pliurza gaunasi.Geriausia spausti per toki presa su skylutem, islenda tokie vermiseliai.Pienas aplamai tai siltas turi buti, nors laiko neturedama kartais salta imu, bet tada tik i krasta ir labai po truputi pilu, kad nuo bulviu susiltu. O del kitko, manau, kaip su kirvio kose - su grietinele ar daug sviesto visad skaniau gausis
vakar kepiau bulvių plokštainį su spirgiukais, gavosi
QUOTE(Karolinos Mama @ 2006 01 19, 16:45)
vakar kepiau bulvių plokštainį su spirgiukais, gavosi
Nagi, prašome pasidalinti detaliu receptuku
QUOTE(Amalia @ 2006 01 18, 11:09)
Mano krikstamotes paslaptis - verdant bulves ideti smulkiai supiaustyta nedideli svoguneli ir lauro lapa.Ta paskui ismesti, o svoguneli sugrusti kartu su bulvem.
Kiek mane moke, tai tuo elektriniu daiktu, kur su peiliais (nezinau, kaip jis vadinasi) smulkinti nepatartina, nes pliurza gaunasi.Geriausia spausti per toki presa su skylutem, islenda tokie vermiseliai.Pienas aplamai tai siltas turi buti, nors laiko neturedama kartais salta imu, bet tada tik i krasta ir labai po truputi pilu, kad nuo bulviu susiltu. O del kitko, manau, kaip su kirvio kose - su grietinele ar daug sviesto visad skaniau gausis
Kiek mane moke, tai tuo elektriniu daiktu, kur su peiliais (nezinau, kaip jis vadinasi) smulkinti nepatartina, nes pliurza gaunasi.Geriausia spausti per toki presa su skylutem, islenda tokie vermiseliai.Pienas aplamai tai siltas turi buti, nors laiko neturedama kartais salta imu, bet tada tik i krasta ir labai po truputi pilu, kad nuo bulviu susiltu. O del kitko, manau, kaip su kirvio kose - su grietinele ar daug sviesto visad skaniau gausis
na visad ageriausia yra silta piena pilti.jei turit mikrobange tai ten uztenka 2.5minuciu pakaitint.
QUOTE(neaiski @ 2006 01 17, 22:26)
Mama man nuo vaikystes ikale i galva,kad bulviu kose reikia uzpilti tik karstu pienu Ir tikrai,su saltu pienu kose kazkokia pilka gaunasi.Va taip va
tik karšta ir ne kitaip
Kepti Žemaitiški Cepelinai
Visą bulvių masę ruošti taip pat kaip ir virtiems tik jų įdaras būtinai turi būti supjaustyti rūkyti lašinukai.
Taigi, paruošiam bulvių masę cepelinams, į vidų dedam lašinukus (lašinukai tik supjaustyti , jų nereikia pakepti) ir formuojam cepeliną.
Įkaitinam orkaitę, skardą vos patepam aliejumi ir dedam cepelinus. Kept reikia apie 40min., na iki valandos.
Kai jie kepa lašinukai t.p. kepa, todėl ir nereikia pilti daug aliejaus į skardą. Iškepę jie būna tamsoki, kartais apverst reikia, na čia reik stebėti visą kepimo procesą.
Skanaus
Beje, patiekalas iš riebesnių. Man jie labai skanūs ir šalti.
Visą bulvių masę ruošti taip pat kaip ir virtiems tik jų įdaras būtinai turi būti supjaustyti rūkyti lašinukai.
Taigi, paruošiam bulvių masę cepelinams, į vidų dedam lašinukus (lašinukai tik supjaustyti , jų nereikia pakepti) ir formuojam cepeliną.
Įkaitinam orkaitę, skardą vos patepam aliejumi ir dedam cepelinus. Kept reikia apie 40min., na iki valandos.
Kai jie kepa lašinukai t.p. kepa, todėl ir nereikia pilti daug aliejaus į skardą. Iškepę jie būna tamsoki, kartais apverst reikia, na čia reik stebėti visą kepimo procesą.
Skanaus
Beje, patiekalas iš riebesnių. Man jie labai skanūs ir šalti.
man be galo patinka išvirusias bulvytes pabarstyti krapais idėti margarino,grietinės ir tada sutri
Gal kas žino, kaip pagaminti apkeptas virtas bulves, kaip dabar dažnai kavinėse patiekia. Man labai skanu, bet neįsivaiduoju, kaip jos gaminamos.