Įkraunama...
Įkraunama...

Bulvių patiekalai

QUOTE(sigitulka @ 2005 10 20, 08:36)
Na nzn g.gif , vakar ir as kepiau, bet jau riebumas to patiekalo doh.gif . Gal per daug grietinėlės ipyliau, nors piliau, kad apsemptų tik. Įdomu, tos bulvytės tokios ir turi būti-plaukiojančios riebaluose? Gal aš ką ne taip padariau? unsure.gif

O kokio riebumo grietinėlę pilei mirksiukas.gif ?
Atsakyti
O kokio riebumo reiketu pilti? g.gif As irgi susigundziau beskaitydama thumbup.gif, tik va isgasdino paskutinis komentaras del riebumo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(M_T @ 2005 10 21, 08:55)
O kokio riebumo grietinėlę pilei  mirksiukas.gif ?

Pyliau 35 proc.-kibo per riebią g.gif ? Bet kitokios parduotuvėj neradau mellow.gif
Atsakyti
Tiesa sakant, nezinau blush2.gif , kadangi pati ipiliau 35 % grietineles. Bet manau, jei gavosi per riebu, tai galima kita karta maisyti su liesesne arba siek tiek maziau pilti grietineles g.gif
Atsakyti
sveikutes,
kazkada vaikysteje esu valgiusi tarkuoru bulviu (stambia burokine tarka)keptuale cepelinu.
Gal kas gaminate ir zinote ju recepta?
Net iki siol jauciu ju skoni biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Solve @ 2005 10 22, 09:58)
sveikutes,
kazkada vaikysteje esu valgiusi tarkuoru bulviu (stambia burokine tarka)keptuale cepelinu.
Gal kas gaminate ir zinote ju recepta?
Net iki siol jauciu ju skoni  biggrin.gif

Tiesa sakant, man labai patinka KEPTI CEPELINAI thumbup.gif :

Bulves nulupti, sutarkuoti, nuspausti, tas skystis pastovi, ir ant dugno lieka krakmolas, kurį reikia įdėti i masę, įdėti druskos, įimušti 2 kiaušinius. Į faršą sudėti prieskonius, druską ir išmaišyti. Paimti nedidelį gabalėlį bulvių masės, padaryti paplotėlį ir įdėti faršą. Formuoti kaip cepelinus, tik truputį plokštesnius. Dėti į įkaitintą aliejų ir kepti.

Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(Solve @ 2005 10 22, 09:58)
sveikutes,
kazkada vaikysteje esu valgiusi tarkuoru bulviu (stambia burokine tarka)keptuale cepelinu.
Gal kas gaminate ir zinote ju recepta?
Net iki siol jauciu ju skoni  biggrin.gif

Gal tiktų toks mirksiukas.gif :
Burokine tarka tarkuotos bulves kepti keptuvėj kaip didelį suplotą blyną, į vidurį pridėti rūkyto kumpio. Kai blynas apskrunda iš vienos pusės, apversti, pakepti tourist5.gif , tada ant viršaus dar fermentinio sūrio patarkuoti ir palaukti, kol jis išsilydys.
Galima dar svogūno arba česnako į visa tai įpjausti ar įtarkuoti essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Solve @ 2005 10 22, 08:58)
sveikutes,
kazkada vaikysteje esu valgiusi tarkuoru bulviu (stambia burokine tarka)keptuale cepelinu.
Gal kas gaminate ir zinote ju recepta?
Net iki siol jauciu ju skoni  biggrin.gif



Galima sutarkuoti bulves "burokine" tarka. Iš faršo padaryti kaip kotlečiukus ir juos pavolioti tarkuotose bulvėse, kad apliptų tarkiais ir pakepti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(M_T @ 2005 10 22, 21:12)
Tiesa sakant, man labai patinka KEPTI CEPELINAI  thumbup.gif :

Bulves nulupti, sutarkuoti, nuspausti, tas skystis pastovi, ir ant dugno lieka krakmolas, kurį reikia įdėti i masę, įdėti druskos, įimušti 2 kiaušinius. Į faršą sudėti prieskonius, druską ir išmaišyti. Paimti nedidelį gabalėlį bulvių masės, padaryti paplotėlį ir įdėti faršą. Formuoti kaip cepelinus, tik truputį plokštesnius. Dėti į įkaitintą aliejų ir kepti.

Skanaus!


Tai čia ne cepelinai, o paprasčiausi Kėdainių blynai. Arba kitaip bulviniai blynai su mėsa.
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2005 10 23, 16:03)
Tai čia ne cepelinai, o paprasčiausi Kėdainių blynai. Arba kitaip bulviniai blynai su mėsa.

NE tai KEPTI CEPELINAI, įsiskaityk į receptą book.gif ir suprasi . Jų dieviškas skonis good.gif, ypač kai gamina mano tėvas hi.gif (o blynus aš nemėgstu)
Atsakyti
Pasigaminau cia aprasytas bulvytes su grietinele, cesnaku ir suriu.Fantastika thumbup.gif Gaminau ir be surio.Vistiek skanu biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutes bulviu myletojos,

Kadangi salia turiu prancuza vyra, pasakysiu, kaip tikras Gratin daromas, as ji dievinu, ir nera jis toks riebus. Taigi pradedam:

Bulves nuskutam ir supjaustom griezineliais. Susmulkinam cesnaka, supjaustom svoguna skrituliukais, perpjaunam per puse ir isskaidom. Susitarkuojam olandisko surio per stambia tarka ir pasipjaustom lasinuku parukytu, kad butu raumenuko butinai.

Imam inda, kuri desim i orkaite ir sluoksniuojam:

indo dugna isdeliojam bulvemis, beriame supjaustytu lasinuku, smulkinto cesnako, svoguno, truputi druskytes ir surio.
Antras sluoksnis toks pat. Baigti reikia butinai surio sluoksniu.

Paskui sumaisom grietine su pienu, kad skystoka butu ir apipilam musu gamini, kad apsemtu ir i orkaite, kepti kokias 50 minuciu, priklauso nuo bulviu,
Norint suzinoti ar jau iskepe, reikia idurti peiliu kelis kartus, jei peilis lengvai slysta, reiskias bulves iskepusios.

Labai skanu ( bulviu reiketu tokiu miltiniu, kuriuos sugeria skysti, tada jos minsktuteles gaunasi ir skyscio nebelieka )

Jei kas neaisku, klauskite, nes as tik mokine, bet stebgiausi, kad suprastumete
Atsakyti