Na nzn , vakar ir as kepiau, bet jau riebumas to patiekalo . Gal per daug grietinėlės ipyliau, nors piliau, kad apsemptų tik. Įdomu, tos bulvytės tokios ir turi būti-plaukiojančios riebaluose? Gal aš ką ne taip padariau?
Tiesa sakant, nezinau , kadangi pati ipiliau 35 % grietineles. Bet manau, jei gavosi per riebu, tai galima kita karta maisyti su liesesne arba siek tiek maziau pilti grietineles
sveikutes, kazkada vaikysteje esu valgiusi tarkuoru bulviu (stambia burokine tarka)keptuale cepelinu. Gal kas gaminate ir zinote ju recepta? Net iki siol jauciu ju skoni
sveikutes,
kazkada vaikysteje esu valgiusi tarkuoru bulviu (stambia burokine tarka)keptuale cepelinu.
Gal kas gaminate ir zinote ju recepta?
Net iki siol jauciu ju skoni
Bulves nulupti, sutarkuoti, nuspausti, tas skystis pastovi, ir ant dugno lieka krakmolas, kurį reikia įdėti i masę, įdėti druskos, įimušti 2 kiaušinius. Į faršą sudėti prieskonius, druską ir išmaišyti. Paimti nedidelį gabalėlį bulvių masės, padaryti paplotėlį ir įdėti faršą. Formuoti kaip cepelinus, tik truputį plokštesnius. Dėti į įkaitintą aliejų ir kepti.
sveikutes,
kazkada vaikysteje esu valgiusi tarkuoru bulviu (stambia burokine tarka)keptuale cepelinu.
Gal kas gaminate ir zinote ju recepta?
Net iki siol jauciu ju skoni
Gal tiktų toks :
Burokine tarka tarkuotos bulves kepti keptuvėj kaip didelį suplotą blyną, į vidurį pridėti rūkyto kumpio. Kai blynas apskrunda iš vienos pusės, apversti, pakepti , tada ant viršaus dar fermentinio sūrio patarkuoti ir palaukti, kol jis išsilydys.
Galima dar svogūno arba česnako į visa tai įpjausti ar įtarkuoti
sveikutes,
kazkada vaikysteje esu valgiusi tarkuoru bulviu (stambia burokine tarka)keptuale cepelinu.
Gal kas gaminate ir zinote ju recepta?
Net iki siol jauciu ju skoni
Bulves nulupti, sutarkuoti, nuspausti, tas skystis pastovi, ir ant dugno lieka krakmolas, kurį reikia įdėti i masę, įdėti druskos, įimušti 2 kiaušinius. Į faršą sudėti prieskonius, druską ir išmaišyti. Paimti nedidelį gabalėlį bulvių masės, padaryti paplotėlį ir įdėti faršą. Formuoti kaip cepelinus, tik truputį plokštesnius. Dėti į įkaitintą aliejų ir kepti.
Tai čia ne cepelinai, o paprasčiausi Kėdainių blynai. Arba kitaip bulviniai blynai su mėsa.
The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams. (Eleanor Roosevelt) _____________________________________________ Mano blogas: "Braškės su pipirais"
Kadangi salia turiu prancuza vyra, pasakysiu, kaip tikras Gratin daromas, as ji dievinu, ir nera jis toks riebus. Taigi pradedam:
Bulves nuskutam ir supjaustom griezineliais. Susmulkinam cesnaka, supjaustom svoguna skrituliukais, perpjaunam per puse ir isskaidom. Susitarkuojam olandisko surio per stambia tarka ir pasipjaustom lasinuku parukytu, kad butu raumenuko butinai.
Imam inda, kuri desim i orkaite ir sluoksniuojam:
indo dugna isdeliojam bulvemis, beriame supjaustytu lasinuku, smulkinto cesnako, svoguno, truputi druskytes ir surio. Antras sluoksnis toks pat. Baigti reikia butinai surio sluoksniu.
Paskui sumaisom grietine su pienu, kad skystoka butu ir apipilam musu gamini, kad apsemtu ir i orkaite, kepti kokias 50 minuciu, priklauso nuo bulviu, Norint suzinoti ar jau iskepe, reikia idurti peiliu kelis kartus, jei peilis lengvai slysta, reiskias bulves iskepusios.
Labai skanu ( bulviu reiketu tokiu miltiniu, kuriuos sugeria skysti, tada jos minsktuteles gaunasi ir skyscio nebelieka )
Jei kas neaisku, klauskite, nes as tik mokine, bet stebgiausi, kad suprastumete