Marinuotos supjaustytos šparaginės pupelės
Reikės: 2 kg šparaginių pupelių.
Marinatui:
1 l vandens,
1 stiklinė acto,
1 šaukštelis druskos,
2 šaukštai cukraus, laurų lapų, juodųjų pipirų grūdelių.
Paruošimas:
Pupeles nuplauname ir supjaustome 2-3 cm ilgio gabalėliais. Juos 2-3 min. pamerkiame į karštą pasūdytą vandenį. Tuomet išgriebiame ir sudedame į stiklainius. Užpilame nukoštu verdančiu marinatu.
Pasterizuojame verdančiame vandenyje 30-40 min. Stiklainius sandariai uždarome ir apverstus atvėsiname.
Gal kas nors zinote receptu, kaip galima pasidaryti pupeles ziemai?
Ali, apie kokias pupeles nori sužinoti, gal šparagines? Jei taip- tai mano tėvas daro taip: nuskabo gaaliukus ir uodegėles, nuplauna, apverda(tiek kad per daug nesuminkštėtų). Paskui stačias sukiša į puslitrinius slojkus, užpila marinatu ir uždaro metaliniais dangteliais. Marinatą daro kaip agurkams vekuoti, o čia jau skonio reikalas koks kam labiau patinka. Žiemą labai faina svečius vaišint, kai netikėtai užklumpa, ir pachmielui labai gerai- geriau nei agurkėliai.
Na, siaip mane labaiu domina paprastu pupeliu darymas ziemai. Sparagines tai sakiau saldysiu.
O gal skanios pupeliu sriubos recepta zinote?
Pupelių troškinys su mėsa
1 stiklinė baltų pupelių
1 stiklinė raudonų pupelių
15 mažų svogūniukų
2 morkos
300 g kiaulienos
druska
pipirai
petražolės
2 šaukštai grietinės
aliejus kepimui
Pupeles išmirkome.
Kiaulieną supjaustome kubeliais, pabarstome druska bei pipirais ir apkepame su aliejumi. Į puodą sudedame pupeles, pasūdome ir verdame kelias minutes. Tada sudedame pakeptą mėsą, griežinėliais supjaustytas ir pakeptas morkas, truputį patroškiname ir sudedame pakeptus su aliejumi svogūniukus, supilame grietinę, suberiame susmukintas petražoles, druskos, pipirų.
Troškiname, kol mėsa ir pupelės suminkštėja.
1 stiklinė baltų pupelių
1 stiklinė raudonų pupelių
15 mažų svogūniukų
2 morkos
300 g kiaulienos
druska
pipirai
petražolės
2 šaukštai grietinės
aliejus kepimui
Pupeles išmirkome.
Kiaulieną supjaustome kubeliais, pabarstome druska bei pipirais ir apkepame su aliejumi. Į puodą sudedame pupeles, pasūdome ir verdame kelias minutes. Tada sudedame pakeptą mėsą, griežinėliais supjaustytas ir pakeptas morkas, truputį patroškiname ir sudedame pakeptus su aliejumi svogūniukus, supilame grietinę, suberiame susmukintas petražoles, druskos, pipirų.
Troškiname, kol mėsa ir pupelės suminkštėja.
QUOTE |
O gal skanios pupeliu sriubos recepta zinote? |
Aštri pupelių sriuba
200 g pupelių
40 g rūkytų lašinių
50 g miltų
1 svogūnas
dešros gabalėlis
1 skiltelė česnako
aštrių pipirų
acto
druskos
Supjaustytus lašinukus paspirginti, pakepinti svogūną, suberti miltus.
Įpilti šalto vandens ir išmaišyti.
Suberti išmirkytas pupeles ir virti, kol jos suminkštės.
Gardinti actu, tarkuotu sūriu, pipirais, česnaku, dešros griežinėliais.
Valgyti su duona.
Pupelių sriuba su lęšiais
2 l vandens arba jautienos sultinio
1,5 stiklinės pupelių
1 stiklinė lęšių
3-4 bulvės
3 morkos
1 svogūnas
druskos
sriubos prieskonių
Užverdame pasūdytą vandenį, suberiame išmirkytas pupeles ir kubeliais supjaustytą svogūną.
Paverdame 20-30 min.
Suberiame išmirkytus lęšius.
Bulves ir morkas nuskutame, nuplauname, supjaustome kubeliais ir suberiame j sriubą.
Baigdami virti paskaniname sriubos prieskoniais.
2 l vandens arba jautienos sultinio
1,5 stiklinės pupelių
1 stiklinė lęšių
3-4 bulvės
3 morkos
1 svogūnas
druskos
sriubos prieskonių
Užverdame pasūdytą vandenį, suberiame išmirkytas pupeles ir kubeliais supjaustytą svogūną.
Paverdame 20-30 min.
Suberiame išmirkytus lęšius.
Bulves ir morkas nuskutame, nuplauname, supjaustome kubeliais ir suberiame j sriubą.
Baigdami virti paskaniname sriubos prieskoniais.
o man pati skniausia pupeliu sriuba yra tokia:
pupeles
perlines kruopos
morkos
svoguniukas
pora bulvyciu
rukyti sonkauliukai arba pakepintu lasinuku
truputis krapu
druska, pipirai,lauro lapelis
pupeles ir perlines kruopas ismirkyti. viska sudeti i salta vandeni isskyrus bulves ir krapus. kai pupeles ir kruopos bus apyminkstes-sudeti siaudeliais pjaustytas bulves . isvirus paskaninu trupuciu grietines ir uzberiu krapu. na man si sriubyte viena is paciu skaniausiu. :
skanaus!
pupeles
perlines kruopos
morkos
svoguniukas
pora bulvyciu
rukyti sonkauliukai arba pakepintu lasinuku
truputis krapu
druska, pipirai,lauro lapelis
pupeles ir perlines kruopas ismirkyti. viska sudeti i salta vandeni isskyrus bulves ir krapus. kai pupeles ir kruopos bus apyminkstes-sudeti siaudeliais pjaustytas bulves . isvirus paskaninu trupuciu grietines ir uzberiu krapu. na man si sriubyte viena is paciu skaniausiu. :
skanaus!
Marinuotos šparaginės pupelės
Marinatui:
1 l vandens
1 šaukštas druskos
4 šaukštai druskos
0,5 stiklinės 9 proc acto
3 lauro lapai
3 kalendros grūdeliai
krapų šakelė
Ankštis nuplaunam, nupjaustom galiukus, marinuoti galima ir supjaustytas, ir nesupjaustytas. Paverdame 3 minutes. Išgrėbtas ankštis sudedam į šaltą vandenį, po to nusausinam ir į stiklainius. Gražu pupelių konsevus papuošti morkų šiaudeliais. Juos dedame į stiklainius kartu su apvirtom pupelės. Užpilame marinatą, kurį ruošiame taip:
Į verdantį vandenį sudedam druską, cukrų, prieskonius, paverdam 5 min. Tada supilam actą, puodą nuimam nuo ugnies ir uždengę atvėsinam. 1 l stiklainius kaitinam 40-60 min. po to stiklainius užsukame ir apverstus atšaldome.
Marinatui:
1 l vandens
1 šaukštas druskos
4 šaukštai druskos
0,5 stiklinės 9 proc acto
3 lauro lapai
3 kalendros grūdeliai
krapų šakelė
Ankštis nuplaunam, nupjaustom galiukus, marinuoti galima ir supjaustytas, ir nesupjaustytas. Paverdame 3 minutes. Išgrėbtas ankštis sudedam į šaltą vandenį, po to nusausinam ir į stiklainius. Gražu pupelių konsevus papuošti morkų šiaudeliais. Juos dedame į stiklainius kartu su apvirtom pupelės. Užpilame marinatą, kurį ruošiame taip:
Į verdantį vandenį sudedam druską, cukrų, prieskonius, paverdam 5 min. Tada supilam actą, puodą nuimam nuo ugnies ir uždengę atvėsinam. 1 l stiklainius kaitinam 40-60 min. po to stiklainius užsukame ir apverstus atšaldome.
SOS!
Turiu pilną dubenį šparaginių pupelių ir norėčiau jas žiemai užsidaryti, bet nežinau, koks marinatas tinka . Gal galit patarti?
Ačiū!
Turiu pilną dubenį šparaginių pupelių ir norėčiau jas žiemai užsidaryti, bet nežinau, koks marinatas tinka . Gal galit patarti?
Ačiū!