Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai

QUOTE(-lelija- @ 2008 08 05, 15:12)
Sunku issirinkti sau tinkama recepta, idomu kokio skonio tie agurkiukai gaunasi  g.gif , man siaip patinka maziau rugstesni, kazin kuris receptas man tiktu  blink.gif

Kol nepabandysi, tol nesuzinosi, nes kiekvieno skonis skirtingas. Bandyk verdant marinata pradzioje deti visko (druska, cukrus, actas) po maziau ir ragauk. Pvz. pradzioje po sauksta, jei pasirodys per saldus, dadek druskos, jei per surus, cukraus. Ir su actu taip pat. Beje as naudoju tik acto rugsti. Jos maziau reikia ir skonis kitoks.
Sekmes 4u.gif
Atsakyti
Aš pernai marinavau pagal calykusu receptą "uspaskicho" agurkėlius, nu būtų super, ale kad aš vėpla actą atskiedžiau doh.gif lotuliukas.gif Nu ant butelio parašyta acto rūgštis, prieš var lotuliukas.gif ojant skiesti santykiu 1/3 doh.gif Pasirodo čia normalus actas..Tai gavosi traškūs agurkiukai cukruje su trupučiu druskos lotuliukas.gif

Einu dabar marinuoti taip kaip priklauso smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2008 08 05, 16:34)
Aš pernai marinavau pagal calykusu receptą "uspaskicho" agurkėlius, nu būtų super, ale kad aš vėpla actą atskiedžiau doh.gif  lotuliukas.gif Nu ant butelio parašyta acto rūgštis, prieš var lotuliukas.gif ojant skiesti santykiu 1/3 doh.gif  Pasirodo čia normalus actas..Tai gavosi traškūs agurkiukai cukruje su trupučiu druskos lotuliukas.gif

Acto rugstis paprastai buna maziukuose buteliukuose (ne 0,5l) ir stiprumas 70%. Atidarius is karto jauciasi, kad stiprumas doh.gif
Atsakyti
Pernai dėl eksperimento išbandžiau Glacee duotus du pirmus receptus. Va čia yra jos receptai. Skanūs abeji buvo, bet "Bulgaiški agurkėliai Nr.2" mane laaabai sužavėjo. Šįmet pagal šį receptą jau prisidariau 24 įvairaus dydžio stiklainiukus ir dar jaučiu nepabaiga. Rekomenduoju, tikrai liuks gavosi tokie saldžiarūgščiai, net uošvienė prisimenu dar žiemą klausė "tai pagal kokį čia riaciaptą darei?", o ji tai tokia prie gaspadinių.
Tiesa, pagal receptą pipirų nereikia dėti, o aš dėl eksperimento į kai kuriuos stiklainius įbėriau, į kai kuriuos ne. Čia šįmetinis vaizdelis:

user posted image


Atsakyti
As siandien su anyta dariau taip: 3 l vandens, 5 saukstai druskos, 2 stiklines cukraus, 0,5 litro acto, 2 saukstai prieskoniu (galima pirktiniu konservavimo), na ir i tuos prieskonius ieina lauro lapeliai, pipirai, na ir pan.
Sudedam i stiklainiukus (mes i mazesnius) agurku pripjaustytu, pomidoru, galima papriku, zodziu bile ko marinuojamo, uzpilam marinatu ir dedam i vandeni ant virykles, kaitinam nuo uzvirimo kokias 15-20 min. Zinokit superiniai agurkeliai. Tokie saldziarugsciai. Niam niam.
Atsakyti
O stai mano siu metu agurkeliai. Dazniausiai pjaustau, kad ziema paprasciau butu lotuliukas.gif Del skonio idedu pomidoriuka ir svoguniuka. Jie priduoda gera skoni marinatui thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaida: 05 rugpjūčio 2008 - 21:13
QUOTE(Greta77 @ 2008 07 20, 20:08)
OK, labai lauksiu. Snd dariau pirma karta su garstyciomis, nete receptuka radau. Marinatas superinis buvo  thumbup.gif  1 ltr. vandens reikia: 1 stiklines cukraus, 1 stiklines acto (as pyliau obuoliu acta), 3 saukstu druskos ir 5 saukstu garstysciu. Is pradziu issigandau kiekiu 1 litrui vandens, bet kai paragavau, tai  thumbup.gif


Šitą receptą vakar išbandžiau marinatas thumbup.gif gavosi.Dabar bandysiu Uspaskicho ax.gif
Atsakyti
O koki skoni garstycios priduoda agurkeliams?
Cia idomus receptas tik gal cukraus kiek per daug g.gif
Atsakyti
QUOTE(klaida @ 2008 08 06, 15:00)
O koki skoni garstycios priduoda agurkeliams?
Cia idomus receptas tik gal cukraus kiek per daug g.gif


Garstycios turi buti is stiklainiuko, kose. As sveciuose tokiu agurkeiliu valgiau, tai vos su sloiku neprarijau thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif As ir is pradziu issigandau, kad tiek cukraus, bet paemiau ir pabandziau. Marinatas tikrai skanus gavosi drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Greta77 @ 2008 07 20, 20:08)
OK, labai lauksiu. Snd dariau pirma karta su garstyciomis, nete receptuka radau. Marinatas superinis buvo  thumbup.gif  1 ltr. vandens reikia: 1 stiklines cukraus, 1 stiklines acto (as pyliau obuoliu acta), 3 saukstu druskos ir 5 saukstu garstysciu. Is pradziu issigandau kiekiu 1 litrui vandens, bet kai paragavau, tai  thumbup.gif

...hmmm...atrodo gundanciai...o kaip del priskoniu kit? Lapu, krapu? Ar ju nereikia visai?
Atsakyti
Sita pabandysiu su garstyciom smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rugegele23 @ 2008 08 06, 18:31)
Sita pabandysiu su garstyciom smile.gif

as ir ruosiuos pabandyt, bet nezinau, kaip su prieskoninem zolem daryt ir pipirais... gal kas gali pasakyt, ar reikia ju.. g.gif
Atsakyti