Noriu jūsų patarimo, receptukų, kaip greičiau, pigiau ir skaniau pertepti kad ir pirktinį biskvitą ;) ???
Ryt parašysiu keletą variantų, bet gal jūs žinosit ir parašysit daugiau ;).
500 jogurto, kad ir Danone lieso, kuris be jokiu priedu + 300-400g plaktos grietineles + cukrus(pagal skoni)+ uogos(man skanu su avietem, braskem...)
Buvau pamirsusi zelatina
Buvau pamirsusi zelatina
dar keli nesudėtingi receptukai:
I
2 stiklinės rūgščios grietinės
3/4 stiklinės cukraus pudros
1 stiklinė kokoso drožlių
1 šaukštas kakavos
grietinė+pudra+kakava suplakama.
II
250g. sviesto
7 šaukštai cukraus
1 stiklinė rūgpienio arba grietinės
vanilinio cukraus
citrinų sultys
sviestas ištrinamams su cukrum ir vaniliniu cukrum, nuolat trinant palaipsniui pilti rūgpienį arba grietinę, įpilama cirtrinos sulčių.
III
300g. varškės
1,2 stiklinės cukraus
1 pakelis vyšnių želė
pusės citrinos sultys
darant želė pilti tik 1 stiklinę vandens, išplakti varškę su cukrumi, grietine, sultimis ir supilti želė, pilti jau į formą
I
2 stiklinės rūgščios grietinės
3/4 stiklinės cukraus pudros
1 stiklinė kokoso drožlių
1 šaukštas kakavos
grietinė+pudra+kakava suplakama.
II
250g. sviesto
7 šaukštai cukraus
1 stiklinė rūgpienio arba grietinės
vanilinio cukraus
citrinų sultys
sviestas ištrinamams su cukrum ir vaniliniu cukrum, nuolat trinant palaipsniui pilti rūgpienį arba grietinę, įpilama cirtrinos sulčių.
III
300g. varškės
1,2 stiklinės cukraus
1 pakelis vyšnių želė
pusės citrinos sultys
darant želė pilti tik 1 stiklinę vandens, išplakti varškę su cukrumi, grietine, sultimis ir supilti želė, pilti jau į formą
Aš tai labai primityvų darau pertepimą. Suplaku grietinę su cukraus pudra, įspaudžiu citrinos sulčių ir įtarkuoju pačios citrinos žievelės. Pertepus palaikau šaldytuve, kad sustingtų ir įsigertu į biskvitą. Bet su pirktiniais biskvitais darau retai, dažniausiai išsikepu tortui blynus
]
Biskvitus kepu pati
O pertepimus darau taip
Jogurtas+varske+zelatinas viska isplaku gerai
palaikau saldituve kol nesusting biski,o po to pilu tarp biskvitu
ir kad dziuvesei priliptu irgi aptepu tuo paciu, vaisiu dedu ant virsaus. galima apelsinu i vidu dadet,arba kivi(jei kivi dedamos i zelatina,tada reikia paprasto zelatino)[/COLOR]
Biskvitus kepu pati
O pertepimus darau taip
Jogurtas+varske+zelatinas viska isplaku gerai
palaikau saldituve kol nesusting biski,o po to pilu tarp biskvitu
ir kad dziuvesei priliptu irgi aptepu tuo paciu, vaisiu dedu ant virsaus. galima apelsinu i vidu dadet,arba kivi(jei kivi dedamos i zelatina,tada reikia paprasto zelatino)[/COLOR]
Vyriškas tortas (mes taip ji vadinam nes labai sotus)
Sudėtis:
indelis (400g) virto kondencuoto pieno Rududu
pokelis sviesto (200g)
torto pagrindas (3 sluoksnių, apie 400g)
100g riešutų ( geriausiai migdolų arba graikiškų)
džiovintų abrikosų
2 valgomi šaukštai alkoholio (nesvarbu kokio)
suvilgimui rūgštaus sirupo (gerai svarainių)
Kremo paruošimas: Virtą kondencuotą pieną išversti į puodą, jei labai kietas įpilti truputi karšto vandens. Išplakti mikseriu iki vientisos masės. Kitame puode ištirpinti sviestą ir kiek pravėsusi pilti maišant mikseriu į kondencuotą pieną. Svarbu lėtai pilti ir visą laiką maišyti, kad kremas būtu vientisas, o ne guzeliais. Pridėti į kremą alkoholį (galima migdolinės esencijos).
Torto formavimas: Užplikome verdančiu vandeniu abrikosus ir (jei imami) migdolų riešutus. Išmirkusius abrikosus (apie 10min) susmulkiname, (jei imami) migdolų riešutus nulupame. Riešutus sukapojame (nelabai smulkiai). Pagaminame iš rūgštaus sirupo ir vandens apie puse litro gėrimo (tinka vietoj sirupo uogienė). Dedame į tortui skirtą lėkštę pirmą torto pagrindo sluoksnį, suvilgome sirupu ir tepame truputi mažiau nei trečdalį kremo. Apibarstome riešutais ir abrikosais (imame puse). Tą pati kartojame ir su antru ir trečiu sluoksniu, tik viršaus nebarstome abrikosais ir riešutais. Likusiu kremu aptepame torto šonus ir puošiame pagal fantazijos išgales. Patartina cukrumi nepuošti, nes tortas ir taip begalo saldus. Puošimui tinka šokoladas, riešutai, žele saldainiai.
Sudėtis:
indelis (400g) virto kondencuoto pieno Rududu
pokelis sviesto (200g)
torto pagrindas (3 sluoksnių, apie 400g)
100g riešutų ( geriausiai migdolų arba graikiškų)
džiovintų abrikosų
2 valgomi šaukštai alkoholio (nesvarbu kokio)
suvilgimui rūgštaus sirupo (gerai svarainių)
Kremo paruošimas: Virtą kondencuotą pieną išversti į puodą, jei labai kietas įpilti truputi karšto vandens. Išplakti mikseriu iki vientisos masės. Kitame puode ištirpinti sviestą ir kiek pravėsusi pilti maišant mikseriu į kondencuotą pieną. Svarbu lėtai pilti ir visą laiką maišyti, kad kremas būtu vientisas, o ne guzeliais. Pridėti į kremą alkoholį (galima migdolinės esencijos).
Torto formavimas: Užplikome verdančiu vandeniu abrikosus ir (jei imami) migdolų riešutus. Išmirkusius abrikosus (apie 10min) susmulkiname, (jei imami) migdolų riešutus nulupame. Riešutus sukapojame (nelabai smulkiai). Pagaminame iš rūgštaus sirupo ir vandens apie puse litro gėrimo (tinka vietoj sirupo uogienė). Dedame į tortui skirtą lėkštę pirmą torto pagrindo sluoksnį, suvilgome sirupu ir tepame truputi mažiau nei trečdalį kremo. Apibarstome riešutais ir abrikosais (imame puse). Tą pati kartojame ir su antru ir trečiu sluoksniu, tik viršaus nebarstome abrikosais ir riešutais. Likusiu kremu aptepame torto šonus ir puošiame pagal fantazijos išgales. Patartina cukrumi nepuošti, nes tortas ir taip begalo saldus. Puošimui tinka šokoladas, riešutai, žele saldainiai.
niam niam...kaip cia viskas skanu
Sveikutes:)
Gal kuri esate gaminusios sviestini krema ? As labai ji megstu, noreciau namie pasigaminti . Gal koki receptuka kuri zinot? Didelis aciu
Gal kuri esate gaminusios sviestini krema ? As labai ji megstu, noreciau namie pasigaminti . Gal koki receptuka kuri zinot? Didelis aciu
Gal pasirodys keista, bet labai skanus pertepimas pyragui yra iš manų košės:
1. Išvirti potirštę košę
2. Sukant šaukštu įtrinti pusę pakelio sviesto
3. Įmaišyti tarkuotą citriną (visą su žievele)
4. Sudėti smulkiai kapotus graikiškus riešutus.
Šis pertepimas labai greitas ir labai skanus. Kiek kartų pertepdavau pyragus ar tortus niekas neatspėdavo kas čia per pertepimas .
1. Išvirti potirštę košę
2. Sukant šaukštu įtrinti pusę pakelio sviesto
3. Įmaišyti tarkuotą citriną (visą su žievele)
4. Sudėti smulkiai kapotus graikiškus riešutus.
Šis pertepimas labai greitas ir labai skanus. Kiek kartų pertepdavau pyragus ar tortus niekas neatspėdavo kas čia per pertepimas .
QUOTE(Indrijana @ 2005 06 10, 17:43)
Gal pasirodys keista, bet labai skanus pertepimas pyragui yra iš manų košės:
1. Išvirti potirštę košę
2. Sukant šaukštu įtrinti pusę pakelio sviesto
3. Įmaišyti tarkuotą citriną (visą su žievele)
4. Sudėti smulkiai kapotus graikiškus riešutus.
Šis pertepimas labai greitas ir labai skanus. Kiek kartų pertepdavau pyragus ar tortus niekas neatspėdavo kas čia per pertepimas .
1. Išvirti potirštę košę
2. Sukant šaukštu įtrinti pusę pakelio sviesto
3. Įmaišyti tarkuotą citriną (visą su žievele)
4. Sudėti smulkiai kapotus graikiškus riešutus.
Šis pertepimas labai greitas ir labai skanus. Kiek kartų pertepdavau pyragus ar tortus niekas neatspėdavo kas čia per pertepimas .
Seniai zinojau, kad kazkaip daro su manais, bet nezinojau kaip.
Aciu, Indrijana. Labai skaniai pavalgeme, visi gyre ir speliojo is ko gi kremas...
QUOTE(viketa @ 2006 01 04, 15:35)
Seniai zinojau, kad kazkaip daro su manais, bet nezinojau kaip.
Aciu, Indrijana. Labai skaniai pavalgeme, visi gyre ir speliojo is ko gi kremas...
Aciu, Indrijana. Labai skaniai pavalgeme, visi gyre ir speliojo is ko gi kremas...
as irgi dar tokio nebandziau butinai darysiu