Pasidalinkit ismintim, ka gudraus gaminat, kad neismest produktu. Pvz pas mus daznai uzsistovi ir galiausiai buna ismetami (ypac po vakareliu) virti ryziai, bulves, grietine, kefyras, duona /batonas (kaip taisykle, niekad nesuvalgom), kartais morku per daug uzsiperkam... Kaip gelbejat? Kokiu zinot paprastu greit paruosiu, bet skaniu patiekalu idant maisto nesvaistyti?
Batona galima keptuveje apkepti pamirkius kiausinio, pieno ir cukraus plakinyje. Bet tai gana kaloringa. Nors skanu..
Ryziai,bulves,makaronai tinka misrainems.Ka turi,ta dedi-makaronai,morkos,agurkai,desrytes galiukas,svogunas,zirneliai,aliejus ar majonezas.Su kefyru vietoj grietines as uzpilu zalias salotas(agurkai,svogunu laiskai,salotos,ridikeliai).Is likusiu bulviu gali iskepti bulviniu kotletu-sumali su mesmale bulves,dedi pakepinto svoguno,kiausini,miltu,pipiru,darai kotletukus ir kepi aliejuje.Su grietine niam.Siaip tai kai per daug ryziu priverdu,ikisu i kamera,kai reikia-atsildau.
Nieko gudriau nesumastau, kaip tik visokius likucius panaudoti misrainems, kaip ir Sharka. "Padeveta" batona galima supjaustyt gabaliukais, pakepint ir irgi i misraine, kaip ir pakepinta duona..
Tiesa,as batona specialiai dziovinu,paskui su mesmale sumalu-ir turiu dziuveseliu. ;D
As kepimo forma ar skarda iskloju batonu, apslakstau pienu kad suminkstetu ir pamaigau, kad visi tarpeliai uzsilipdytu, o jau ant virsaus tai viska kas liko, desra, vista, kumpeliai, svoguniukas, pomidorai, agurkai, ir suris. Pasaunu i orkaite ir gaunasi " baliaus abjedkiu (atlieku) pica" [smiley=000172.gif]
vienas paprastas rezeptukas:
viska, kas liko (tinka bulvės, morkos, grybukai, dešrytė, mėsytė, ryžiai ir kitokios kruopos ir kt.), ypač jei liko po nedaug dedam į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir apkepam su kiaušiniu.
Tinka su kečupu ar salotomis.
Visada kitoks skonis ir dar nenusibodo ;D
viska, kas liko (tinka bulvės, morkos, grybukai, dešrytė, mėsytė, ryžiai ir kitokios kruopos ir kt.), ypač jei liko po nedaug dedam į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir apkepam su kiaušiniu.
Tinka su kečupu ar salotomis.
Visada kitoks skonis ir dar nenusibodo ;D
Prisiminiau: kai pas mus lieka kefyro, rūgpienio, pieno, grietinės ar jogurto, vakarienei būna miltiniai blynai. Paprastai "čirviniai", kepami elektrinėje keptuvėje (mažiau riebalų) ir l.panašūs į sausainiukus. Mano vyras l.skanius moka iškepti.
Jei liko ryžių, kad ir nedaug labai galima pasigaminti kinietiškai. ryžius pakepini keptuvėje su sviestu arba aliejum ir daugybe pvz. kinietiškų prieskonių, paskui dar įmuši kelis kiaušinius ir viską apkepi. Išeina skanūs pusryčiai-priedai ir padažai pagal pageidavimus. kaip kažkas jau minėjo man labai skanu ir bulvių likučiai taip apkepinti ir užleisti su kiaušiniu, o jei dar su bulvėm ir paprikos gabalėliai su dešryte ten pakepa-tai išvis skanumėlis... kaip sakoma bet koks dar valgomas š.... tinka su kiaušiniais keptuvėje-svarbu tik prieskonių krūvą prisiderinti ;)
mano vyras mane batonais tokiais keptais maitina ;D
QUOTE |
vienas paprastas rezeptukas: viska, kas liko (tinka bulvės, morkos, grybukai, dešrytė, mėsytė, ryžiai ir kitokios kruopos ir kt.), ypač jei liko po nedaug dedam į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir apkepam su kiaušiniu. Tinka su kečupu ar salotomis. Visada kitoks skonis ir dar nenusibodo ;D |
Jo, mes studiju metais barake tokius patiekalus "pachliobkem" vadinom ;D Paprasciausia tai buvo kubeliais pjaustyta duona + kiausiniu plakinys. Su pomidorais labai skanu