QUOTE(longger @ 2016 07 18, 14:44)
kai jūs man pasakysite kaip paskandinį visą
tokio lango rėmą taip, kad dar ir vaizdas būtų likęs, aš pakeisu nuomonę dėl jų kaustymo aliuminiu.
Jei mediniai langai, tai jie turi būti kaustyti aliuminiu. Aš tik už tai. Mintas sako, kad langų rėmus reikia visiškai skandinti EPS sluoksnyje. Vadinasi tą patį galime padaryti ir su paprastais mediniais langais, kurie nėra kaustyti aliuminiu. Lieka dvi vietos, kurias reikia kaustyti aliuminiu: rėmo dalis ties stiklu ir vidurinis lango perskyrimas. Gamintojai tikrai galėtų sukurti tokį medinių langų kaustymą aliuminiu: ir langai atpigtų, ir jie taptų daug šiltesni dėl rimtesnės montavimo galimybės. O tokius langus reikia kaustyti aliuminiu, jeigu jie mediniai. Tiesa, vis dar neišgirdau, kas blogai su jūsų pušiniais langais?
Papildyta:
Cibuli, jau kas ne kas, bet tik ne aš turėčiau jums pasakoti kas yra normalus PVC langas. Su jūsų (ne)sėkmės istorija bei žinių gilumu susipažino tikriausiai beveik visi nors kiek apie langus besidomintys žmonės. Patikslinu mintį: atitinkamas PVC langas turės kažkokių teigiamų savybių puokštę, tai nereiktų tokių PVC langų lyginti su eiliniais pušiniais langais, nes jie bus pigesni. Bet tai neturėtų būti vienintelis jų privalumas.
Mano istorija parodo, kad su mediniais langais tokiu atveju bus mažiau problemų, nes nereikės aiškintis ar gamintojai įdėjo EPS juostas į vidų, ar neįdėjo, ar apšiltino profilį ar ne. O langus galima lyginti visus su visais, nes tai langai. Tik vieni turi vienokių privalumų, kiti - kitokių. Jei langus lygintumėme su celofanu, tai jau būtų kvaila, tačiau bet kokį langą galima lyginti su bet kokiu langu.
Papildyta:
ir dar - jeigu jums reikia medžio efekto, išsirinkite ne pačią pigiausią medžio imitaciją iš vidaus ir bet koks patirties neturintis žmogus užmetęs akį niekada nepasakys, jog tai ne mediniai langai.
Man nereikia efekto, man reikia tikro produkto. Aš puikiai jaučiu, kuomet einu tikromis medinėmis grindimis, o ne laminatu. Ir tikra medinė palangė akivaizdžiai skiriasi nuo dirbtinės. Kaip skiriasi naminis pomidoras nuo užauginto pramoniniu būdu šiltnamio vazonėlyje. Visuomet natūralūs produktai ir daiktai turėjo savo rinką ir kainą, o šiais sintetiniais laikais juo labiau.