swejkos wisos. norejau paklausti, gal gas uzsiemineja keramika, nes man sukisti rankas i moli yra wienas maloniausiu dalyku pasaulyje gal kas turit sawo darbu nuotrauku ar sejp ka papasakoti?
Lipdau truputuką. O papasakot nežinau ką, minkai ir formuoji ką nori. Kadangi tik neseniai susidomėjau moliu, tai pati dar nesu labai įgudus. Norėčiau geresnių rezultatų. Gal gali papasakot kaip dirbi su moliu, man atrodo, kad darau kažką ne taip. Tarkim ar proceso metu naudoji daug vandens ar sausai viską lipdai? Kaip pasidaryti kvadratinę lėkštę kokio 25*30dydžio? Molis toks kietas ir kai bandau sulipdyti du lakštus - nelabai jie limpa. O kai atrodo, kad viskas lyg ir neblogai-išdžiūvus tose vietose truputuką būna suskilinėję.
QUOTE(Marzde @ 2006 07 21, 18:16)
Lipdau truputuką. O papasakot nežinau ką, minkai ir formuoji ką nori. Kadangi tik neseniai susidomėjau moliu, tai pati dar nesu labai įgudus. Norėčiau geresnių rezultatų. Gal gali papasakot kaip dirbi su moliu, man atrodo, kad darau kažką ne taip. Tarkim ar proceso metu naudoji daug vandens ar sausai viską lipdai? Kaip pasidaryti kvadratinę lėkštę kokio 25*30dydžio? Molis toks kietas ir kai bandau sulipdyti du lakštus - nelabai jie limpa. O kai atrodo, kad viskas lyg ir neblogai-išdžiūvus tose vietose truputuką būna suskilinėję.
dirbu as tikraj slapiai... ta prasme, kad pastowiaj pirstus kisu i stikline su wandeniu. lekste. taj tiesiog issikociok laksta, nupjauk kur rejkia, o jej nori, kad ir islinkus butu taj patiesk ant kokio apwalaus dajkto skudura ir uzdek, o kaj nudzius nuimsi ir bus lekste. moli, kad jis suminkstetu rejkia pries darba isminkyt ir pastowiaj slapint rankas. kaj klijuoji atskiras dalis abi puses papesiok su dantu krapstuku ir uzlasink vandens, tada suspausk ir uzlygink siules.
man idomu is kur gauni molio jej dirbi namuose ir ar degi ji?
Vat aš galiu pasigirt, kad jau daugiau nei penkeri metai tuo užsiimu su šiokiomis tokiomis pertraukomis ir aišku mėgėjiškai pradėjau antroj klasėj klaipėdos moksleivių techninės kūrybos centre, po poros metų buvo pertrauka vėliau mokiausi lipdyt pas vieną labai gerą keramikę, po metų pakeičiau lipdymo vietą ir pradėjau lankyt būrelį vidurinėje mokykloje, praeitais metais keramiką trumpam pakeičiau į fotografiją, bet ateinančiais mokslo metais kibsiu vėl . Labai norėčiau turėti krosnelę namuose, bet jos tokios gan brangokos, tai viską degu mokykloj ... Turiu pora darbelių foto, nors dauguma išdovanoti Tai rytoj sudėsiu kur internete, kad parodyt savo galėčiau darbelius menkus
Ir as susidomejau keramika.
Mano brolis ja siek tiek uzsiima.
Siaip moli galima nusipirkti Vilniuje Kauno g. Keramikos meno centre (molis parduodamas 20 kg gabalais. 1 kg kaina - 1 lt). Ten taip pat galima nusipirkti glazuru, lako, isdegti dirbinius.
Teko girdeti, kad moli perka Kursenuose - uz viena 20 kilogramu molio gabala moka 6-8 litus.
Va gal kuri zinote kaip paciam pasistatyti degimo peciu Gal kokia scema su instrukcija turite? Sakau sode visai galima butu pasimuryti...., nes tos pirktines degimo krosneles 5-6 tukst kainuoja...
Laukiam, laukiam Labai idomu
Mano brolis ja siek tiek uzsiima.
Siaip moli galima nusipirkti Vilniuje Kauno g. Keramikos meno centre (molis parduodamas 20 kg gabalais. 1 kg kaina - 1 lt). Ten taip pat galima nusipirkti glazuru, lako, isdegti dirbinius.
Teko girdeti, kad moli perka Kursenuose - uz viena 20 kilogramu molio gabala moka 6-8 litus.
Va gal kuri zinote kaip paciam pasistatyti degimo peciu Gal kokia scema su instrukcija turite? Sakau sode visai galima butu pasimuryti...., nes tos pirktines degimo krosneles 5-6 tukst kainuoja...
QUOTE(juoda_avis @ 2006 07 21, 21:15)
Turiu pora darbelių foto, nors dauguma išdovanoti Tai rytoj sudėsiu kur internete, kad parodyt savo galėčiau darbelius menkus
Laukiam, laukiam Labai idomu
QUOTE(ciburaska @ 2006 07 22, 07:32)
Kainuot tai kainuoja, bet kažin ar pasistatytum, juk tiems pečiukams temperatūra reguliuojama, tad kažin kas išeitų
QUOTE(allegro @ 2006 07 22, 07:14)
Kainuot tai kainuoja, bet kažin ar pasistatytum, juk tiems pečiukams temperatūra reguliuojama, tad kažin kas išeitų
nu sejp peciaus temperatura turi but tiksli, nes kitajp tie dirbiniaj skilineja, bet japonu keramikoje jie dega wiska kazkajp tarp akmenu, kazkajp ten pakise. manau galima pabandyti...
Papildyta:
QUOTE(ciburaska @ 2006 07 22, 06:32)
o taj tenaj galima isdekt uz pinigus? gal zinaj kiek kajnuoja?
Papildyta:
QUOTE(juoda_avis @ 2006 07 21, 21:15)
Turiu pora darbelių foto, nors dauguma išdovanoti Tai rytoj sudėsiu kur internete, kad parodyt savo galėčiau darbelius menkus
oj idomu butu pamatyti... as sawo gal irgi idesiu.
Siaip as anksciau irgi lipdydavau, bet krastus klijuojam taip: prisidedi i stiklainiuka molio liekanu ir uzpili vandens, viska ismaisai ir gaunasi "molio klijai", tai krastus tepi su tuo skysciu ir teptuku sulipdzius krastus, geriausia su pagaliuku istisai tos siules perbraukti (jei kampuota), o jei ne tai su pirstu islyginti siules, kad ju nesimatytu
o norint, ad lakstai nesudziutu per daug greitai, reikia vynioti i slapia medziaga ir galima isideti i plastmasines dezutes, tada labai gerai issilaiko molis ir nereikia jo taip slapinti ir prastovi gant ilga laika sitaip molis
Kazkada lipdydavau varpelius, geriausiai yra pasidaryti is gipso formas ir tada labai puikiai eisis darbeliai, arba tiesiog is skardiniu formeles issilankstyti
net nezinau, ka cia dar papasakojus , nes su moliu kelis metus dirbau, po to glazuravau, siaip zymiai idomesnis darbas
Del peciuku, tai galima iki 1000 litu nusipirkti maza peciuka, o pasidaryti nelabai iseis (beje mano brolis pats statesi, bet labai brangiai kainuoja, ypac ta balta medziaga, kuri ta karsti sulaiko) o isikepti tarp akmenu nelabai gal iseis, nes moliui isdegti reikia apie 1000 laipsniu, o is kur bus toks karstis tarp akmenu
Mano brolis iki siolei dirba su moliu ir labai graziu darbeliu pridaro, beje ir prekybai, bet dazniausiai uzsienio salims, nes cia Lietuvoje ne visi ta vertina
o norint, ad lakstai nesudziutu per daug greitai, reikia vynioti i slapia medziaga ir galima isideti i plastmasines dezutes, tada labai gerai issilaiko molis ir nereikia jo taip slapinti ir prastovi gant ilga laika sitaip molis
Kazkada lipdydavau varpelius, geriausiai yra pasidaryti is gipso formas ir tada labai puikiai eisis darbeliai, arba tiesiog is skardiniu formeles issilankstyti
net nezinau, ka cia dar papasakojus , nes su moliu kelis metus dirbau, po to glazuravau, siaip zymiai idomesnis darbas
Del peciuku, tai galima iki 1000 litu nusipirkti maza peciuka, o pasidaryti nelabai iseis (beje mano brolis pats statesi, bet labai brangiai kainuoja, ypac ta balta medziaga, kuri ta karsti sulaiko) o isikepti tarp akmenu nelabai gal iseis, nes moliui isdegti reikia apie 1000 laipsniu, o is kur bus toks karstis tarp akmenu
Mano brolis iki siolei dirba su moliu ir labai graziu darbeliu pridaro, beje ir prekybai, bet dazniausiai uzsienio salims, nes cia Lietuvoje ne visi ta vertina
QUOTE(mindira @ 2006 07 22, 13:19)
Siaip as anksciau irgi lipdydavau, bet krastus klijuojam taip: prisidedi i stiklainiuka molio liekanu ir uzpili vandens, viska ismaisai ir gaunasi "molio klijai", tai krastus tepi su tuo skysciu ir teptuku sulipdzius krastus, geriausia su pagaliuku istisai tos siules perbraukti (jei kampuota), o jei ne tai su pirstu islyginti siules, kad ju nesimatytu
tie "molio klijaj" wadinasi slikeris. ji as wartoju retaj, nes man nepatinka, o rezultataj buna wienodi, slikeris kartajs net prasciau suklijuoja.
Aš molį pirkau Kauno g. Vilniuj, ten kažkokios dirbtuvės, ten ir jei ko nori gamina, ir degina, ir molį parduoda. Nebūtina pirkti 20kg, aš pirkau 3 kg. Dabar tiksliai neatsimenu, bet paprastas molis 1lt; šviesus 1.20lt ir baltas apie 1.60lt. Na orientaciniai kainos tokios. Ir žinau, kad tai skaitos brangoka, nes jau kaip kažkas rašė panašiose ankstesnėse temose, kad perka 20kg apie 8lt.,bet tai ne Vilniuj.
Dėl išdeginimo kreipiausi į vieną forumietę, bet pas ją krosnis mažutė. Tai aš tokių smulkmių ir lipdau, kad į tą krosnelę tilptų. O jei paviks gržiai didesnį nulipdyti, tai nešiu į Kauno g. Išdeginimas čia nebrangus, bet nepamenu kiek.
Tiksliau adresas iš maps.lt kur randas keramikos dirbtuvės.
http://www.maps.lt/n...maps&lang=lt-LT
Kauno g. kampas Smolensko g. parduotuvė, o į priekį paėjus Smolensko g. rasit dirbtuves. Ten ir glazūra parduoda.
Dėl išdeginimo kreipiausi į vieną forumietę, bet pas ją krosnis mažutė. Tai aš tokių smulkmių ir lipdau, kad į tą krosnelę tilptų. O jei paviks gržiai didesnį nulipdyti, tai nešiu į Kauno g. Išdeginimas čia nebrangus, bet nepamenu kiek.
Tiksliau adresas iš maps.lt kur randas keramikos dirbtuvės.
http://www.maps.lt/n...maps&lang=lt-LT
Kauno g. kampas Smolensko g. parduotuvė, o į priekį paėjus Smolensko g. rasit dirbtuves. Ten ir glazūra parduoda.
QUOTE(Funga @ 2006 07 22, 17:13)
tie "molio klijaj" wadinasi slikeris. ji as wartoju retaj, nes man nepatinka, o rezultataj buna wienodi, slikeris kartajs net prasciau suklijuoja.
Na nezinau, bet mes gamybai namelius darydavom, tai visad dirbau su tais klijais, o brolis dar ir dabar su jais dirba, niekada kitaip neklijuoja
Gaila, akd nerandu tinkalapio, ideciau nuoroda kur jo darbeliu yra
Gal zinote kur galima isigyti rankų darbo keramikos dirbinių?Reikia dovanos..