QUOTE(Alchemie @ 2016 06 10, 10:16)
Siaip tada reiktu skaityti ir Orfeja ir Euridke, Pera Giunta, Tristanas ir Izolda netgi sakyciau Dakataras Faustas, ka jau apie Jaunojo Verterio kancias kalbeti
cia klasiku klasika
"Romaną apie Tristaną ir Izoldą" skaičiau, kai man buvo 19 metų. Bet ne itin patiko
QUOTE(janna @ 2016 06 10, 18:35)
Aš kaip tas nelauktas ir neprašytas svečias karts nuo karto įsiveržiantis į jūsų namus. ( Kas kart su dideliu malonumu prisimenant audringą diskusiją apie O. de Balzako "Šagrenes odą") Ir su eilinių prašymų "užvest" ant kelio ką galima būtų skaityti.
Kadangi pastaraisiais metais mano smegenys buvo apkrauti išskirtinai mokslo literatūra, tai norisi šiokio tokio poilsio, kažko lengvesnio. Va, ko nemėgstu, tai fantastikos
A. Baricco "Jūra vandenynas" , "Šilkas" - tai kas be galo sužavėjo. Seniai nejaučiau tokio malonumo skaitydama.
Ačiū.
Lauksiu rekomendacijų.
P.S. M. Bulgakovą jei tik įmanoma, mano galvą, rekomenduočiau skaityti originalo kalba.
"Vejo nublokšti" skaičiau ir lietuvių ir rusų kalba. Pliusą uždėčiau rusiškajam vertimui.
Tai Baricco ir daugiau knygų yra, lietuviai beveik visas jo knygas išleidę
Aš Baricco gerbėja, 11 jo knygų perskaičiau, ką tik nusipirkau ir naujausią, "Jaunoji nuotaka".
O be tavo perskaitytų rekomenduoju "Aistrų pilys" bei "Novečentas", man jos panašiausios į "Jūrą vandenyną" bei "Šilką".
Jei nori geros rimtos ir dar nesi skaičiusi - Marina Stepnova "Lazario moterys". Mūsų temoje ji daug kam labai patiko. Savo kopiją daviau porai bendradarbių perskaityti, tai jos nusprendė, kad aš kiek per jauna tai knygai - pasak jų, ji labiau tinka toms, kam virš 50
Ech, norėčiau Bulgakovą rusų kalba skaityti, bet neįveikčiau...