maniske misinuka valgo 2 kartus dienoj,taj vienu kartu suvalgo 220ml
Mano maziui dabar 2 men. Valgo labai nenoriai. Bandau sukisti po 130 ml. mazdaug 5 k . dienoj. Nakti nevalgo. Ben nezinau gal as persistengoi: suvalgyt tai jis suvalgo bet po to praktiskai iki kito maitinimo atpylineja. Nezinau ka daryti.
Be to bandom keisti misini is NAN1 i Aptamil 1. NAN'as buvo geras, bet va beda viena turejom: uzkietejusius viduriukus/ Tada daktere patare duoti misini su probiotikais. Nu nezianu: ar cia pereinamasisi etapas mums toks sunkus bet vaikas dabar kakoja tai kiekviena karta kai nusiperdzia. Nezinau ar tai normalu. Gal gryzti prie NAN'o. Gal kas turit panasios patirties?
Ir dar klausimas: kai keiti misini ji reikia keisti palaipsniui t.y. keleta dienu duoti ir senojo ir pamazu ivedineti nauja? Ar reikia viena uzbaigti staiga ir pradet duoti viasiskai nauja? As tai palaipsniui keiciu. Gal del to maziui taip sunku dabar?
Be to bandom keisti misini is NAN1 i Aptamil 1. NAN'as buvo geras, bet va beda viena turejom: uzkietejusius viduriukus/ Tada daktere patare duoti misini su probiotikais. Nu nezianu: ar cia pereinamasisi etapas mums toks sunkus bet vaikas dabar kakoja tai kiekviena karta kai nusiperdzia. Nezinau ar tai normalu. Gal gryzti prie NAN'o. Gal kas turit panasios patirties?
Ir dar klausimas: kai keiti misini ji reikia keisti palaipsniui t.y. keleta dienu duoti ir senojo ir pamazu ivedineti nauja? Ar reikia viena uzbaigti staiga ir pradet duoti viasiskai nauja? As tai palaipsniui keiciu. Gal del to maziui taip sunku dabar?
QUOTE(BiteRite @ 2007 03 13, 12:24)
Mano maziui dabar 2 men. Valgo labai nenoriai. Bandau sukisti po 130 ml. mazdaug 5 k . dienoj. Nakti nevalgo. Ben nezinau gal as persistengoi: suvalgyt tai jis suvalgo bet po to praktiskai iki kito maitinimo atpylineja. Nezinau ka daryti.
Keičiant mišinį reikėtų vieną kartą duoti tik naujojo mišinio ir nedaug ir geriausia ryte, nes tada patogu stebėti alerginę ir kitokias vaiko reakcijas. Jei pratini plaipsniui gali ir nepastebėti, kad vaikui naujsis mišinukas netinka. O dėl alerginės reakcijos aš labai rimtai. Viena mamytė pasakojo, kad jos lelių net į ligoninę vežė, nes jam netiko naujas mišinukas. Žinoma, tokie atvejai išskirtiniai, bet žinoti apie juos neprošal
musu angelelis suvalgo 210ml... kartais tik matyt pasiziuri i veidrodi ir nusprendzia pasilaikyti dietos, bet siaip dazniausiai visa ir suvalgo... :
QUOTE(BiteRite @ 2007 03 13, 13:24)
as savo mazylei pakeiciau staigiai. Zinoma suvartojus iki galo ta kuri pradedu. O siaip bandem Similak - netiko, atpylinejo, paskum HIPP - uzkietejo viduriukai, Paskum Aptamil -pradzioj atpylinejo, pavartojau aptamil misinuka atpylinejantiems, tai vel uzkietejo. Taigi sugryzom prie aptamil ir ji naudoma. Ir viduriukai grazus. Yra siek tiek minkstesni, bet juk tai nuo probiotikuAtpylimo priezastele gali buti ta:
* kad pagal misinuka ir vaiko amziu tutele netinka. As su pirma tutele ismaitinau mazyle iki pat 5 menesiuko, nes per didele tutele ( buvo prie buteliuko kai pirkau) ji prigerdavo greit ir nepasisotindavo. Taigi per mazyte tutyte ji valge ir jaute sotuma
* kad gulsciai mazyli laikai. Pabandyk pakelti siek tiek auksteliau , pusiau sedima poza.
* kad netinka, pasitarkite su gydytoja
* ir dar daug kitokiu problemeliu
QUOTE(Agnyte... @ 2007 03 14, 01:19)
musu angelelis suvalgo 210ml... kartais tik matyt pasiziuri i veidrodi ir nusprendzia pasilaikyti dietos, bet siaip dazniausiai visa ir suvalgo... :
mes kai nevalgome kosyciu , suvalgome epi 210 ( vakare), ryte suvalgom apie 170-185, o kai kosytes valgom ir tyreles tai tik po 150
Aš stebiuosi po kiek jūsų vaikai suvalgo Mano panelei tuoj 9 mėn,o dozė jos nepasikeitė nuo 4 mėn-120-140 ml ir ne daugiau
Mes irgi daugybę mišinių išbandėm,būdavo visokių negerumų tai nuo vieno tai nuo kito mišinio... O pereidinėdavom staigiai
O kad ji man tiek tesuvalgo,matyt užtenka,atsigriebia su košėm.
Sėkmės su mišiniais,tai tikrai vargas kol atrandi tą tinkamiausią
Mes irgi daugybę mišinių išbandėm,būdavo visokių negerumų tai nuo vieno tai nuo kito mišinio... O pereidinėdavom staigiai
O kad ji man tiek tesuvalgo,matyt užtenka,atsigriebia su košėm.
Sėkmės su mišiniais,tai tikrai vargas kol atrandi tą tinkamiausią
Mums trys mė, jau kokias dvi savaites valgom 5 kartus per dieną po 210 ml., o paskutinėm dienom po 220-240 ml.
o mums greit 4men, valgom 4x po 200 arba ir 170uztenka. ir kaip lasikrodukas vakare 9val ir miegot ir pradedame 6ryte ir tiksliai kas 5val. nusistovejo rezimas
Aptamil 1 puikus nerealiai. ir viduriukams-mes ji nuo gimimo valgom(ji rekomendavo Antakalnio kliniku nantologai)
asariux
teisingai pastebejai del zinduku..kad vaikis pasisotintu ir kuo maziau atpiltu , mes dar ir dabar valgome su 2 skyluciu zinduku.
traukia kaip "dyzeliukas" ilgai ir istvermingai na jei labai skuba, tada gal kiek ir atpila
norma turetu buti 1/6 bendro vaikiuko svorio. Pagal sia norma suvalgome per mazai, bet esame putnus laimingi ir puikiai augame
Aptamil 1 puikus nerealiai. ir viduriukams-mes ji nuo gimimo valgom(ji rekomendavo Antakalnio kliniku nantologai)
asariux
teisingai pastebejai del zinduku..kad vaikis pasisotintu ir kuo maziau atpiltu , mes dar ir dabar valgome su 2 skyluciu zinduku.
traukia kaip "dyzeliukas" ilgai ir istvermingai na jei labai skuba, tada gal kiek ir atpila
norma turetu buti 1/6 bendro vaikiuko svorio. Pagal sia norma suvalgome per mazai, bet esame putnus laimingi ir puikiai augame
Mums keturi menesiai. buvau pradejusi pergyventi kad mano maziuka snedaug suvalgo, kartais 100, kartais 130, kartais 170, o kartais jam uztenka tik 60 ml. tada apsikroviau knygom ir skaiciau kaip rekomenduoja gydytojai. Pasirodo tokiam kleckiukui paros norma yra 800-1000 ml. Tad ajau pradejau rasystis. Stebejau ne viena para. O ka jus manot, mano mazius kartais net suvalgo virs 1000 ml per para, o kaip buna blogesne diena tai buna ir 800 ar 9000 ml. bet mes valgom kas trys valandos ir diena ir nakti. Tai va, vesdama buchalterija tik taip save nusiraminau. Nors turejau ir taip nepergyventi, es mano kleckiukas priauga per menesi 1 kg.
Mums jau beveik 9mėn ir valgom mišinuką 2krt dienoje.Ryte 150ml ir einant miegučio 230ml