Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

QUOTE(ciapa @ 2016 04 19, 20:30)
Noreciau paklausti, kas atsitiko sanpaulijoms nes jos pradejo nykti... Jau taip dvieju netekau...

O konkrečiau kuo tai pasireiškia? Dar geriau su nuotrauka g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lauružė @ 2016 04 18, 19:14)
Kiek maciau internete, tai sprendimo variantas vienas - drekinimas knatu. Tik va, kad augintojos naudoja knata kai augina gelytes hidrofoniniu budu (durpes + perlitas). Nezinau, koks substratas pas tave. Bet kitos iseities nera. 3 savaites tai per ilgai. Gali rasti lavonelius po tokio ilgo nelaistymo.

Ačiū Lauruže už atsakymą. Kadangi lavonėlių rasti nesinori, tad vis dėl to suradau prieglaudą. Dėl knato esu girdėjusi, bet nutariau nežaisti. Gėlytės pasodintos sanpaulijų žemėje. Tikiuosi, kad "priglaudoje" jomis tinkamai pasirūpins. Dar kartą dėkui.
Atsakyti
user posted image

thumbup.gif
Atsakyti
Ruošiu naujai temai pirmą puslapį. Gal kas turit naudingų nuorodų pasiūlyti?
Atsakyti
Rasberry Rampage
user posted image

Fono reikėjo kito blush2.gif
Atsakyti
Vajetau, kaip gražu wub.gif
Atsakyti
O aš turbūt nesusidraugausiu su sanpaulijomis schmoll.gif Nes bet kokių nenoriu, noriu kad augtų normaliai ir gražiai atrodytų blush2.gif O dabar vienų lapai susiraitę, kitos- aukštyn, kitos -žemyn, kitos sutankėję. Nėra tokių gražiai lygiai nuaugusių kokios turi būti. Gali būti kad netinka sąlygos, o gal šeimininkė g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2016 04 22, 10:50)

yra veislės, kurios iš prigimties padraikos ir nieko nepadarysi. O yra tokios, kur skrotelytės dailutės ir apvalutės, dauguma atvejų žiedai labai šiaip sau.

Labai padeda šituo klausimu apšvietimas dirbtinis ir gražiai iš viršaus biggrin.gif . Kas sugeba išauginti ant palangės - gal prisipažins, bet manau, kad pasukioja. Visos tos kur parodinėse nuotraukose - išaugintos po dirbtine šviesa, taip kad nekelkit sau beveik neįmanomų uždavinių.

Kai garbanojasi lapai, sako, kad kartais padeda vertimeksas mirksiukas.gif nes bėda ne vietoje ir ne šeimininkėje, o neprašytuose svečiuose... Na labai norėčiau iš ko nors gauti erkėta sanpauliją (žinant, kad ji tikrai erkėta, o ne šiaip su priedais) tam, kad pamatyčiau, kur ir kaip tie gyviai veisiasi, kaip juos per mikroskopą atrasti, nes čia gi ne strepsis, jei viduj skrotelės tūno, galima turbūt ir nepamatyti doh.gif ...
Atsakyti
BlondineTikroji, o tavo gelytes koks vardas? Labai grazi wub.gif

O mano mazuliukai ramiai sau auga, naujus lapelius auginasi, net Volshebnyje Sny sukrove pumpuriuka bigsmile.gif . Nezinau dabar, ar palikti, ar nuraskyti... Norisi paziuret gi, ka ten ji isskleis ax.gif

O vat Elizeiskije polia kazkodel lapukus i apacia raito, ir kazkokia nelinksma man atrodo, nors yra kartu su kitomis vienodose salygose ... Kazin, kas jai nepatinka? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2016 04 22, 09:50)
O aš turbūt nesusidraugausiu su sanpaulijomis  schmoll.gif Nes bet kokių nenoriu, noriu kad augtų normaliai ir gražiai atrodytų blush2.gif  O dabar vienų lapai susiraitę, kitos- aukštyn, kitos -žemyn, kitos sutankėję. Nėra tokių gražiai lygiai nuaugusių kokios turi būti. Gali būti kad netinka sąlygos, o gal šeimininkė  g.gif

Siūlau taip greitai nenuleisti rankų mirksiukas.gif Manau tiesiog įgūdžių stoka. Nes daug iš išvardintų "trūkumų" galima ne taip sunkiai ištaisyti. Pačios sanpaulijos ir "pasako", kas joms netinka. Susiraitę lapai gal tiesiog tokia veislės savybė? Nes sanpaulijų lapai gali būti labai įvairūs g.gif Galų gale netinkamai išlindusį lapą visada galima nulaužti.
Nors aš sanpaulijas pirmiausia auginu dėl žiedų ir kažkiek kreivoka, ne visai taisyklinga skrotelė man netrukdo irnesakyk.gif (net į parodą nuvažiuoti hihihi.gif )
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti