Įkraunama...
Įkraunama...

PICOS: jų pagrindai ir viršus

As irgi labai megstu picas smile.gif kai turiu laiko tai gaminu picos pada pati, o kai noriu greitai - tai nusiperku picos pagrindu kepamu Rimi 4u.gif beje nors jie ir storoki tokie, bet man laabai skanus 4u.gif gal kas zino receptuka, kaip juos kepa?
O as imesiu padaziuka, be kurio neisivaizduoju picos apskritai blush2.gif Jis naudojamas picos pagrindo aptepimui (vietoj visokiu keciupu, majonezu etc.). Taigi padazui Marinara reikia:

3 saukstai alyvuogiu aliejaus
1 raudonojo svoguno
2 skilteliu cesnako
1 skardine (400g) konservuotu pomidoru savo sultyse arba 400 g svieziu pomidoru
1 saukstelis dziovintu baziliku arba 2 sauksteliai svieziu
puse saukstelio druskos
1 saukstelio cukraus
juoduju pipiru pagal skoni

Keptuveje ikaitinti alieju, apkepinti susmulkinta svoguna ir cesnaka. Jai naudojate sviezius pomidorus, juos reikia nulupti ir susmulkinti. As visada naudoju konservuotus susmulkintus pomidorus. Taigi pomidoru mase suversti i keptuve su svogunais ir cesnakais, pagardinti baziliku (jei naudojate sviezia bazilika, ji deti tik baigiant gaminti). Uzdengti dangciu ir pavirti ant silpnos ugnies 20 min. Jei yra stambiu pomidoru gabaleliu, padaza reiketu sutrinti. Iberti druska, cukru ir pipirus. Ismaisyti ir paruosta thumbup.gif
Aisku prie padaziuko reikia pasiterlioti, bet jo skonis nerealus wub.gif Pabandykite 4u.gif
Atsakyti
Man picos patinka bulviniu pagrindu su daug grybų ir daržovių.

Aišku tai be mėsytės.
Atsakyti
Plonas ir minkštas picos pagrindas
3 nemažos picos

250 ml šilto vandens
2 v. š. alyvuogių aliejaus
1 v. š. cukraus
2 a. š. druskos
750 ml miltų
7g sausų mielių

Į silta vandeni(100 ml) sudeti cukru, druska ir mieles. Viska ismaisyti ir leisti suputoti bei pakilti (apie 15 min). Miltus issijoti i dubeni, supilti likusi vandeni, alieju ir pakilusias mieles. Minkyti kol nebelips prie ranku. Pastatyti siltai kol padvigubes.
Belieka iskocioti picos pagrinda ir deti savo megiamus ingridientus. Skanaus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mergyte83: 02 spalio 2010 - 10:37
QUOTE(regna @ 2010 10 02, 08:33)
Man picos patinka bulviniu pagrindu su daug grybų ir daržovių.

Aišku tai be mėsytės.

noriu paklaust,kaip jus ruosiat bulvini pagrinda,gal butu galima smulkiau ax.gif ...
Atsakyti
QUOTE(mergyte83 @ 2010 10 02, 11:35)
Plonas ir minkštas picos pagrindas
3 nemažos picos

250 ml šilto vandens
2 v. š. alyvuogių aliejaus
1 v. š. cukraus
2 a. š. druskos
750 ml miltų
7g sausų mielių

Į silta vandeni(100 ml) sudeti cukru, druska ir mieles. Viska ismaisyti ir leisti suputoti bei pakilti (apie 15 min). Miltus issijoti i dubeni, supilti likusi vandeni, alieju ir pakilusias mieles. Minkyti kol nebelips prie ranku. Pastatyti siltai kol padvigubes.
Belieka iskocioti picos pagrinda ir deti savo megiamus ingridientus. Skanaus!


Stai pagal sita receptuka pagaminau siandien picos pada vakarienei. Gavosi thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Pasinaudojau kazkieno cia ideta ideja tepti picos pada grietine, dar savo n uoziura siek tiek aptepiau keciupu, poto dejau sury ir jau tada desra, paprikas ir svoguna. Dariau is to ka turejau, baisiai truko pievagrybiu, kadangi padi liko rytoj bus su kitokiais priedas. Bet padui 100 balu, labai skanus, plonas, iskepe gerai, kaip picerijoj vietom tokiom puslem, kaip sakant liux thumbup.gif Tik biski per ilgai kepiau, pilnai 12min uztenka, nes man su 15min vienas sonas perkepe, o atrodo orkaite tolygiai kepa g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laizanika: 18 spalio 2010 - 21:41
Dziaugiuosi, kad patiko padas drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(mergyte83 @ 2010 10 19, 10:40)
Dziaugiuosi,  kad patiko padas  drinks_cheers.gif


Tikrai labai patiko ir svarbiausia man gavosi. Nes kiek esu bandziusi tas padas man niekaip neiskildavo, o kepant toks ir likdavo blynas, susokdavo net doh.gif
Kadangio gavosi daug teslos, likuty padejau i saldytuva, kepsim pica ir siandien thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mergyte83 @ 2010 10 02, 10:35)
Plonas ir minkštas picos pagrindas
3 nemažos picos

250 ml šilto vandens
2 v. š. alyvuogių aliejaus
1 v. š. cukraus
2 a. š. druskos
750 ml miltų
7g sausų mielių

Į silta vandeni(100 ml) sudeti cukru, druska ir mieles. Viska ismaisyti ir leisti suputoti bei pakilti (apie 15 min). Miltus issijoti i dubeni, supilti likusi vandeni, alieju ir pakilusias mieles. Minkyti kol nebelips prie ranku. Pastatyti siltai kol padvigubes.
Belieka iskocioti picos pagrinda ir deti savo megiamus ingridientus. Skanaus!


O pagal šį receptą miltus ml matuoti? Ne klaida čia? Ir ar iškočioto pado nereik dar pakildinti? Gal kvaili klausimai... blush2.gif
Atsakyti
Klausimai tikrai nekvaili 4u.gif Miltus reikia matuoti ml. Iskociojus pada as jo nekildinu, dedu megiamus priedus ir i orkaite smile.gif
Atsakyti

Ivairios picos
Atsakyti
QUOTE(mergyte83 @ 2010 11 15, 16:53)
Klausimai tikrai nekvaili  4u.gif Miltus reikia matuoti ml. Iskociojus pada as jo nekildinu, dedu megiamus priedus ir i orkaite smile.gif


Pica gavosi puiki, padas labai patiko. Tik man jis laikomas šiltai beveik nepakilo g.gif Kočiojau nepakilusią, maniau, bus fiasko, bet viskas gavos gerai, iškepė, ne per kietas, kai kur pūslelėm pakilo thumbup.gif
Dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mergyte83 @ 2010 10 02, 12:35)
Plonas ir minkštas picos pagrindas


As irgi uzduosiu "protinga" klausima ax.gif
Kadangi man vis pasiseka sudziovinti picos pada, o noreciau kad jis butu toks, kaip cia ir parasyta -plonas ir minkstas, tai isduokite paslapti kokio storio jus ji iskociojate.... Apytiksliai, zinoma. Gal as persistengiu ir "nuploninu" ta vargsa pada... uztat jis ir sudziuva. Gal tas "plonai iskocioti" nera taip jau plonai g.gif tongue.gif
Atsakyti