Sugrįžę į viešbutį puolėme žiūrėti na kur toji jūra turėjo būti. Supratome kad eilinį kartą nuklydome, tik kur tiksliai nė pasakyti negalėčiau
Antrą kartą tos pačios vietos gal ir nebesurasčiau
Bet nieko, mes rankų nenuleidžiame, žemėlapyje ieškau miestelio, be abejo ne turistinio, kuris būtų labai labai arti jūros, kad garantuotai ją rastume. Ir radome -Lamta
Jau ir viešbutyje gyvenimas pagerėjo, atvyko danų grupelė ir vokietės: motina su dukra. Tai su jomis ir susibendravome, vakarais vis smagiau, pasipasakojame kur dienomis buvome ir draugiškai pakeiksnojame kad viskas prancūziškai
Po poros dienų dar ir jauna mama su sūnumi ir dvi pagyvenę rusės atvyko. Jaunai rusei tai problemų dėl kalbos nebuvo, laisvai angliškai kalba, bet tų pagyvenusių moteriškių tai man nuoširdžiai gaila liko. Apart rusų kalbos jos jokios kitos nemoka, gerai tai kad jų turizmo agentas iki viešbučio palydėjo, užsiregistruoti padėjo, ne taip kaip mūsiškiai paleido vienus. Kai per pusryčius paklausė ką gers, kavos ar arbatos, jos nė to nesuprato, viena iš viso nuo stalo nuėjo, o kita pagalvojus suprato, kava juk taip ir rusiškai, tai jos ir užsisakė.
Dvylikta diena
Jau kaip "Tėve mūsų" keliamies-rytinės procedūros- pusryčiai- metro stotis. Perku bilietus į Lamtą, vėl neparduoda, mano kad ne taip suprato
Už manęs vaikinukas irgi perka į Lamtą, na taip aš irgi taip pat tariu. Vis tik nusiperku į vieną pusę, dar nežinome kur toliau, ar atgal, ar dar kur pavažiuosime.
Lamta, vos pora sankryžų ir mes jau matome išsvajotąją jūrą
Na geras, dumblo mažiau nei mūsų viešbučio papludimyje, čia statybinių atliekų priversta, bet tai manęs jau nebegąsdina. Kaip Tunise tai visai normalu
O čia mano viešbučio paludimys. Jau kelios dienos kaip dumblą vežė, tai jau palyginus nebedaug jo.
Nustebino kad tokiame miestelyje prie jūros infrastruktūrą atrandame. Šito tikrai nesitikėjau
Labai gražūs suoliukai, gaila kad neturiu nuotraukos be žmonių su jais
Karšta, pamatome šalia kavinę, mums iš karto mintis-ledai. Nueiname, pasirodo neturi ledų
Bet turi kavos ir arbatos
Na mums tinka. Mama kavos, aš arbatos. Leidžiame pagal jo skonį parinkti. čia meniu jau tik arabiškai, bet kainos tai labai normalios. Už abi nė 3 dinarų nesumokame.
Nustebino kad iš lauko atrodanti labai paprasta kavinukė, plastmasiniais baldais, viduje turi kavos aparatą ir ne bet kokį, plazminį didžiulį televizorių.
Labai skani tunisietiška arbata, o kava mama sakė kad superinė. Aš kavos negeriu, pieno irgi bet šįkart net ir aš paragavau nors abu mano nemėgiami produktai buvo. Net man geras daiktas pasirodė
Ir vaizdas į jūrą, nuostabu. Jaučiu atostogų nuotaiką, taip gera, ramu, toliau matosi kaip dirba keli žvejai.
Atsigėrę mes dar prie jūros nueiname, čia jau žvejų teritorija
Papildyta:Einame palei aukštą tvorą, ir tik perėję į kitą gatvės pusę pamatome kad kapines praėjome. Grįžtame atgal, mes kiekvienoje šalyje nepraleidžiame pažioplinėti kapinėse.
Čia kai su mama, su vyru niekada, jam tai nesuprantama